DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Yunus Emre Enstitüsü Moritanyalı öğrencilere yaz okulu düzenliyor
10 okunma

Yunus Emre Enstitüsü Moritanyalı öğrencilere yaz okulu düzenliyor

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 09:38
Yunus Emre Enstitüsü Moritanyalı öğrencilere yaz okulu düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nuakşot Üniversitesi Edebiyat ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde eğitim gören Moritanyalı öğrenciler için heyecan verici bir fırsat kapısı açılıyor. Yunus Emre Enstitüsü, bu öğrencilere yönelik ‘Tarih, Kültür ve Medeniyet’ temalı bir yaz okulu düzenliyor.

Bu özel program, 12-18 Ağustos tarihleri arasında İstanbul, Ankara ve Bursa’da gerçekleşecek ve Nuakşot Büyükelçiliği Eğitim Müşavirliği ile Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle hayata geçirilecek. Nuakşot Üniversitesi’nden seçkin öğrencilerin yanı sıra akademisyenler ve idarecilerin de katılacağı yaz okulu, Türkiye’nin zengin kültürel mirasını yakından keşfetme fırsatı sunacak.

Toplamda 36 Moritanyalı öğrenciyi ağırlayacak olan yaz okulu, katılımcılara Türkiye’nin eğitim sistemini, kültürel değerlerini ve dil öğrenimini deneyimleme imkanı sağlayacak. Program ayrıca, Türk kültürü ve Türkçeyle ilgili faaliyetlerde bulunan önemli kurumlarla tanışma ve etkileşimde bulunma fırsatı sunarak, Türk kültürüyle daha derin bir bağ kurmalarını sağlayacak.

Bu organizasyonun, iki ülke arasındaki akademik ve kültürel bağları güçlendirerek Moritanya’da, özellikle de Nuakşot Üniversitesi’nde Türkçe ve Türk kültürü alanındaki çalışmaları hızlandırması hedefleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Moritanya Edebiyat Kültür Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP