DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2152534-0.43039%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

16:28

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Türk Kızılay’dan İnsani Yardım Günü’nde fotoğraf sergisi
10 okunma

Türk Kızılay’dan İnsani Yardım Günü’nde fotoğraf sergisi

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:49
Türk Kızılay’dan İnsani Yardım Günü’nde fotoğraf sergisi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk Kızılay, Dünya İnsani Yardım Günü kapsamında Ankara’daki Renda Köşkü’nde iki etkileyici fotoğraf sergisi düzenledi.

“Humanitarian” (İnsani Yardım) ve “Not a Target” (Hedef Değil) adlı sergiler, insani yardım çalışmalarının zorluklarını ve önemini gözler önüne serdi. Özellikle, Suriye’de görev yaparken hayatını kaybeden Kızılay çalışanı Mehmet Arif Kıdıman’a ayrılan bölüm, derin bir üzüntü ve saygı duygusu uyandırdı.

Etkinliğe, Ankara Valisi Vasip Şahin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Sevim Sayım Madak, Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Jessie Thampson, Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ve Kızılay yöneticileri katıldı.

“İnsani yardım çalışanları hedef değildir” diyen Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, “İnsani yardım herkesin ihtiyacı olan bir alandır ve bu alanda çalışanların hedef olmaması için ‘Not a Target’ mesajını sürekli hatırlatmalıyız” şeklinde konuştu.

IFRC Türkiye Delegasyonu Başkanı Thampson, “İnsanlığı koru” kampanyasına dikkat çekerek, “İnsani yardım çalışanlarına yönelik şiddetin sona ermesi için mücadele etmeliyiz. Bu yıl 28 cesur Kızılhaç ve Kızılay gönüllüsü ve personeli görevlerini yerine getirirken hayatını kaybetti. Onların insanlığa hizmet etme uğruna ödediği bedel unutulmamalı” dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kızılay Ankara Dünya Etkinlik Kültür Sanat Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP