DOLAR 34,1157 0.28%
EURO 38,1222 0.16%
ALTIN 2.862,591,18
BITCOIN 21642972.33318%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Sosyal medya kaos çıkardı | Sosyal Medya Haberleri
8 okunma

Sosyal medya kaos çıkardı | Sosyal Medya Haberleri

ABONE OL
Ağustos 8, 2024 09:47
Sosyal medya kaos çıkardı | Sosyal Medya Haberleri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İngiltere’de sosyal medya platformlarında yayılan “Müslüman biri çocukları öldürdü” iddiası, gerçek dışı olmasına rağmen toplumda büyük bir kaos ve gerginliğe yol açtı. Bu yalan haberin yayılmasının ardından aşırı sağcı gruplar ve göçmen karşıtları sokaklara döküldü, protestolar düzenlendi ve şiddet olayları yaşandı. Bu olaylar sonucunda yaklaşık 500 kişi gözaltına alındı. Hükümet, nefret söyleminin yayılmasında sosyal medyanın sorumluluğunu kabul etti ve bu platformları harekete geçmeye çağırdı.

HÜKÜMET SOSYAL MEDYA İLE GÖRÜŞECEK

İçişleri Bakanı Yvette Cooper, şiddet olaylarının artmasında sosyal medyanın payı olduğunu vurguladı ve bu hafta sosyal medya şirketleri ile görüşerek, gerekli düzenlemelerin yapılması konusunda anlaşmaya varmayı hedeflediklerini açıkladı. Bakan Cooper, sosyal medya platformlarının “yanlış bilgilendirme, çevrimiçi kışkırtma ve şiddetin örgütlenmesi” konusunda sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

DÜŞMAN DEVLETLERİN ROLÜ

Lord Walney, hükümete siyasi şiddet ve iç karışıklıklar konusunda danışmanlık hizmeti veren bir uzman, şiddet olaylarını kışkırtanların düşman devletler tarafından sosyal medya aracılığıyla desteklendiğini iddia etti. Rusya ve İran’ı suçlayan Lord Walney, bu ülkelerin “trol fabrikaları” aracılığıyla aşırı sağ veya sol görüşlere sahip kişileri kullanarak dezenformasyon yaydığını ve kaosu körüklediğini söyledi.

MUSK’IN PAYLAŞIMI TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medya platformu X de hükümetin hedefinde. Elon Musk, şiddet olaylarının ardından Twitter hesabından “İç savaş kaçınılmaz” şeklinde bir paylaşım yaptı. Başbakanlık Sözcüsü, Musk’ın bu paylaşımının “hiçbir haklı gerekçesi olmadığını” belirterek, sosyal medya şirketlerinin suç faaliyetlerinin yayılmasını önleme sorumluluğu taşıdığını vurguladı. Adalet Bakan Yardımcısı Heidi Alexander da Musk’ın yorumlarını “tamamen haksız” ve “çok üzücü” olarak nitelendirdi.

İNGİLTERE Mİ SOVYETLER BİRLİĞİ Mİ

İngiltere’de polis, sosyal medyada nefret söylemi paylaşan 3 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden birinin fotoğrafı sosyal medyada paylaşıldı ve Musk, fotoğrafın altına “Burası İngiltere mi, Sovyetler Birliği mi?” diye yazdı.

GELENEKSEL MEDYA DA ELEŞTİRİYOR

İngiltere’nin önde gelen gazetelerinden The Sun, sosyal medya şirketlerinin şiddet olaylarına karşı yeterli önlem almadığını vurguladı. Gazete, “Geleneksel medyaya sıkı denetimler uygulanıyor. Editörler yanlış haber yaptıklarında ağır cezalarla karşı karşıya kalıyorlar. Ancak sosyal medya devlerine böyle bir denetim uygulanmıyor” diyerek sosyal medya platformlarının denetimsiz kaldığını eleştirdi.

Maduro WhatsApp’ı Sildi

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, bazı kişilerin WhatsApp üzerinden şiddet ve nefret söylemi yaydığını iddia ederek, uygulamayı canlı yayında sildi. Maduro, WhatsApp’tan askerler, polisler ve toplum liderlerinin tehdit edildiğini söyledi ve halktan da uygulamayı silmesini istedi. Maduro, “WhatsApp’tan kurtuldum. Telegram ve Wechat’ı tavsiye ediyorum” dedi.

İngiltere’deki Eylemler Irkçılığı Körüklüyor

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR), İngiltere’deki şiddet olaylarının ırkçılığı körüklediğini belirtti. UNHCR, nefret ve önyargıyla beslenen yanlış bilgi ve dezenformasyonun toplumda ciddi sonuçlar doğurabileceğini ve bu konunun acil olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Instagram erişime açılacak mı? Meta’dan Türkiye açıklaması

Instagram’a erişim engeli: Dijital göç başladı

X’den reklam verenlere dava: Reklam gelirimize komplo kuruldu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP