DOLAR 34,2963 0.1%
EURO 37,0194 0.03%
ALTIN 2.993,60-1,12
BITCOIN 2273371-1.51429%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

18:19

AKŞAMA KALAN SÜRE

She Lab Projesi ile Genç Kadınlara Liderlik Eğitimi
6 okunma

She Lab Projesi ile Genç Kadınlara Liderlik Eğitimi

ABONE OL
Ekim 23, 2024 09:48
She Lab Projesi ile Genç Kadınlara Liderlik Eğitimi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Boyner Grup, genç kadınları güçlendirmeyi ve toplumsal cinsiyet eşitliğini desteklemeyi hedefleyen “Sürdürülebilirlikte Geleceğin Kadın Liderleri Programı – She Lab” projesini başlattı.

Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, projenin Türkiye’de başarılı bir şekilde uygulanmasının ardından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) aracılığıyla diğer ülkelere de yayılmasını planladıklarını açıkladı.

Projenin amacı, yaklaşık 250 genç kadına sürdürülebilirlik alanında liderlik eğitimi sunmak ve onları geleceğin kadın liderleri olarak yetiştirmek.

She Lab projesi, üniversitelerin üçüncü ve dördüncü sınıflarında okuyan öğrenciler ile lisansüstü eğitim gören genç kadınlara liderlik ve sürdürülebilirlik üzerine eğitim veriyor.

Eğitim programı, kişisel gelişim, sürdürülebilirlik hedefleri ve liderlik derslerinin yanı sıra mentörlük, staj ve iş gölgeleme fırsatları da sunuyor.

Boyner, toplumsal cinsiyet eşitliğinin önemini vurgulayarak, kadınların iş gücüne katılım oranının sadece yüzde 34,1 olduğunu ve bunun ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma açısından büyük bir engel olduğunu belirtti.

UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, kadın liderlerin gelecekte daha dirençli bir dünya inşa etmede kilit rol oynayacağını vurguladı.

Oyuncu Merve Dizdar ise She Lab projesine gönüllü destek vererek genç kadınların cesaretlerini bulmalarına ve potansiyellerini ortaya çıkarmalarına yardımcı olmayı amaçlıyor.

Sivil Toplum İş Dünyası istanbul Ekonomi Türkiye Eğitim Boyner Kadın Dünya

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.