DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2139089-0.77485%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

Mersin’de Lise Öğrencisi Gazze’ye Destek İçin Tablo Sattı
10 okunma

Mersin’de Lise Öğrencisi Gazze’ye Destek İçin Tablo Sattı

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 09:49
Mersin’de Lise Öğrencisi Gazze’ye Destek İçin Tablo Sattı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’de yaşayan 15 yaşındaki Ali Bozkurt, Gazze’deki insanlara destek olmak için naht sanatı ile hazırladığı tabloları satarak topladığı 6 bin lirayı AFAD ve Türkiye Diyanet Vakfına bağışladı. Lise öğrencisi Bozkurt, Mezitli Halk Eğitimi Merkezinde katıldığı naht sanatı kursunda eğitmen Faruk Erbaş’tan aldığı eğitimle bu yeteneğini geliştirdi.

Bozkurt, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını haberlerden takip ederek, bu zulme sessiz kalmak istemedi. Gazze’deki trajediyi aklından çıkarmadan hazırladığı tabloları satarak elde ettiği gelirle Filistinlilere yardım eli uzatmak istedi. Kentin farklı noktalarında düzenlenen kermeslere katılarak tablolarını satışa sundu.

Bozkurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Müslümanların birbirlerinin kardeşleri olduğunu ve Gazze’deki yaşananlara kayıtsız kalamayacağını dile getirdi. “Tablolarımla Gazze’ye desteğimi sürdüreceğim” dedi.

Bozkurt, uluslararası kamuoyunu Gazze’de yaşanan insan hakları ihlallerine karşı duyarlı olmaya çağırdı. Filistinli çocukların haklarından mahrum bırakıldığını vurgulayan Bozkurt, Gazze’deki durumu “soykırım” olarak tanımladı ve bu soykırımın durdurulması gerektiğini ifade etti.

Bozkurt’un bu duyarlı davranışı, eğitmeni Faruk Erbaş’ı da duygulandırdı. Erbaş, Bozkurt’u takdir ederek, öğrencisinin gösterdiği duyarlılıktan gurur duyduğunu belirtti.

Ali Bozkurt Türkiye Bozkurt mersin İsrail Gazze AFAD Sanat İnsan Hakları Dış Politika Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP