DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21471980.00118%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

İzmir’deki Yassıtepe Höyüğü’nde 5 Bin Yıllık Depo Yapısı Bulundu
4 okunma

İzmir’deki Yassıtepe Höyüğü’nde 5 Bin Yıllık Depo Yapısı Bulundu

ABONE OL
Ağustos 13, 2024 08:49
İzmir’deki Yassıtepe Höyüğü’nde 5 Bin Yıllık Depo Yapısı Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İzmir’in Bornova ilçesinde bulunan Yassıtepe Höyüğü’nde yürütülen kazılar, 5 bin yıl öncesine ait, tahmini olarak depo olarak kullanılan bir yapının varlığını ortaya çıkardı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın izniyle, İzmir Büyükşehir ve Bornova belediyelerinin desteğiyle devam eden kazı çalışmaları, Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Derin’in başkanlığında gerçekleştiriliyor. Derin, AA muhabirine verdiği demeçte, höyükte günlük yaşam ve ticari faaliyetlerin nasıl yürütüldüğünü belirlemek amacıyla çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Derin, yapılan kazılarda büyük küpler ve kaplar içeren bir depo tespit edildiğini belirterek şunları söyledi: “O dönemde toplanan midyelerin bu yapıda depolandığını biliyoruz. Ayrıca büyük küplerin içinde ve çömleklerde üzüm ve incir gibi ürünler de bulduk. Bu, depolamanın yanı sıra ticaretin de başladığını kanıtlıyor. Yassıtepe Höyüğü, Batı Anadolu’nun en iyi korunmuş höyüklerinden biri ve turizm açısından da önemli bir merkez. Yapılacak analizlerle depolanan ürünlere dair yeni bilgiler elde etmeyi hedefliyoruz.”

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Ege Üniversitesi Zafer Derin Arkeoloji Bornova izmir Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP