DOLAR 34,2962 0.37%
EURO 37,4989 -0.07%
ALTIN 2.910,840,76
BITCOIN 20979140.16425%
İstanbul
26°

AÇIK

16:04

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Hull City'nin hedefi Premier Lig
10 okunma

Hull City'nin hedefi Premier Lig

İngiltere Championship ekiplerinden, Türk iş insanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Hull City'nin başkan vekili Tan Kesler, İngiltere'de futbol sektörüne çok...

ABONE OL
Ekim 11, 2024 09:34
Hull City'nin hedefi Premier Lig
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hull City Kulübü Başkanı Tan Kesler, Antalya’da düzenlediği basın toplantısında, takımın gelecek hedeflerini, transfer planlarını ve yatırımlarını AA muhabirine anlattı.

Kesler, yeni teknik direktör Tim Walter ile yeni sezona başladıklarını ve kadrolarını yenilediklerini belirtti. Alman çalıştırıcının hücum futbolu oynama ve rakiplerine bunu kabul ettirme hedefinin kendilerini çok etkilediğini vurguladı.

Hull City’nin sadece oyuncu yetiştiren değil, her zaman zafer hedefleyen bir kulüp olduğunu dile getiren Kesler, Premier Lig hedeflerinden vazgeçmediklerini açıkladı.

“Premier Lig’e yükselme hedefimizden sapmadık. Bu, uzun vadeli planlarımızın önemli bir parçası. Play-off’tan Premier Lig’e çıkmak çok önemli. İngiltere futboluna önemli katkılar sağladık ve aynı zamanda sağlam bir bütçe oluşturduk. Bu şekilde devam etmeyi planlıyoruz. Bu nedenle bu sezon 15 oyuncu aldık. Bunların 7-8’i önemli yatırımlarımız. Onlardan da yüksek gelirler elde edeceğimizi düşünüyoruz. Ancak en önemli şey, sadece gelir değil, onları bir üst lige taşımaları.” dedi Kesler.

Kesler, eski oyuncu Ozan Tufan’ın Trabzonspor’a transfer olmak istediğini ve Trabzonspor Kulübüne bu konuda teşekkür ettiğini belirtti. “Biz nasıl Abdülkadir Ömür’e yatırım yaptıysak, onlar da karşılığında Ozan’a yatırım yaptı. Güzel bir Türk futbol ilişkisi ve iş birliği oldu.” diye ekledi.

Kesler, takıma yeni Türk oyuncular katmayı düşünüp düşünmedikleri sorusuna şu yanıtı verdi:

“Türkiye’yi temsil ediyor, ülkemizi yurt dışında başarılı kılmaya çalışıyoruz ve vatandaşlarımızın ve Türk futbolseverlerin bizimle gurur duymasını istiyoruz. Dolayısıyla Türk oyuncular bizim için her zaman önemli. Ancak üç yılın sonunda şunu öğrendik: Championship, bizim ligimizden iki kat daha zorlu. Çok fazla takım var, hava ve saha koşulları değişken, top çok oynanıyor, futbol çok sert ve fiziksel. İngiliz futbolu yeni bir yöne doğru ilerliyor. Herkes yetiştirdiği oyuncuları bir üst lige satmak istiyor çünkü dünyanın en büyük ligi burası ve en yüksek transfer ücretleri burada ödeniyor. Dolayısıyla Championship’te de bu oyun tarzlarının çoğunu uygulamaya başladılar. Eskiden uzun paslar, ikinci toplar, fiziksel mücadeleler vardı. Şimdi daha çok koşu, topun oyunda kalması, teknik ve fiziksel becerisi yüksek oyunculara ihtiyaç var. Bu nedenle, uygun Türk oyuncuları takip ediyor, onlarla görüşüyoruz. Havuzumuzda sürpriz ve ilginç oyuncular var.” dedi.

“Belloumi’ye çok güveniyoruz”

Yeni transferleri Mohamed Elbachir Belloumi’den övgüyle bahseden Kesler, “Kendisi hem Müslüman hem de bize geldikten sonra Cezayir Milli Takımı’na çağrıldı. Ona çok güveniyoruz ve çok iyi başladı. Ligde ses getireceğini düşünüyoruz. Çok dinamik, çok yetenekli. Taraftarlarımızın merakla takip edeceği bir oyuncu grubuna ulaştığımızı düşünüyoruz.” diye değerlendirdi.

Maribor’u satın alma süreci tamamlanmak üzere

Tan Kesler, Slovenya’nın Maribor takımını satın alma sürecinin tamamlanmak üzere olduğunu açıkladı.

Maribor Futbol Kulübü’nün dernek statüsünü değiştirip özelleştirilmesi gerektiğini ve bu nedenle sürecin uzadığını anlatan Kesler, Slovenya’da da sıcak karşılandıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

“Yaklaşık 3-4 aydır kulübün yönetiminde yer alıyoruz ve tüm kararları biz veriyoruz. Maribor, çok özel bir kulüp. Kulübü her zaman şampiyonluğa oynatmak ve Şampiyonlar Ligi’ne en kolay bileti almak istiyoruz. Olmazsa da Avrupa’ya en kolay bileti almak. Orada bazı oyuncuları yetiştirmek istiyoruz. Tabii ki bu kolay değil. Orada da çok çalışıyoruz.”

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.