DOLAR 34,2293 -0.15%
EURO 37,0652 0.2%
ALTIN 3.007,770,51
BITCOIN 23192042.5352%
İstanbul
17°

AZ BULUTLU

19:38

YATSIYA KALAN SÜRE

Eğitbilim Araştırma Ödülü Sahiplerini Buldu
5 okunma

Eğitbilim Araştırma Ödülü Sahiplerini Buldu

ABONE OL
Ekim 24, 2024 11:47
Eğitbilim Araştırma Ödülü Sahiplerini Buldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

(ANKARA) – Cumhuriyet’in kurucu kadrosunda yer alan önemli bir eğitimci, siyasetçi ve yazar olan Nafi Atuf Kansu’nun adını taşıyan ve torunları tarafından verilen Eğitbilim Araştırma Ödülü’nün sahibi belli oldu.

Ödülün sahibi, Nafi Atuf Kansu’nun torunları tarafından kurulan jüri tarafından seçildi. Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Ali Ekber Şahin, Prof. Dr. Firdevs Gümüşoğlu, Prof. Dr. Berna Aslan, Prof. Dr. Ümüt Akagündüz ve Doç. Dr. Ilgın Gökler Danışman’dan oluşan jüri, bu yıl kitap kategorisinde “Ankara’nın Köklü Eğitim Kurumları” adlı eseri ödüle layık gördü. Eser Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı Yayınları tarafından yayınlanmıştır.

Tez kategorisinde ise, “Yükseköğretimde öğrenen merkezli eğitimin yapılandırılmasında bir model önerisi” başlıklı çalışmasıyla Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi’nden Metin Kartal ödüle layık görüldü. Makale kategorisinde ise “Sınıf öğretmenliğinde farklı uzmanlaşa modellerinin öğrencilere yansımaları: Dört yıllık boylamsal çalışma” adlı çalışması ile Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Nilay T. Bümen ve Dr. Yasin Ay ödül kazandı. Seçici kurul kararlarını oy birliğiyle aldı. Ödüller kazananlara kasım ayında düzenlenecek bir törenle takdim edilecek.

Kaynak: ANKA / Güncel

Kültür Sanat Kültür Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.