DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2144877-0.40818%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Ardahan’da Veteriner Hekimlik Kitabı Çıktı
10 okunma

Ardahan’da Veteriner Hekimlik Kitabı Çıktı

ABONE OL
Eylül 4, 2024 07:46
Ardahan’da Veteriner Hekimlik Kitabı Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan Akın Saraçoğlu, veteriner hekimliğin mesleki ve kişisel gelişimine katkıda bulunmak amacıyla bir kitap yayınladı.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Saraçoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, kitabın mesleki eğitime önemli katkılar sağlayacağını belirtti.

Saraçoğlu, Türkiye’nin büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın sürdürülebilirlik ilkesine göre yürütülmesine uygun bir coğrafyaya sahip olduğunu vurgulayarak, şunları söyledi: “Geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız pandemi süreci ve küresel gıda arz ve talep dengesizlikleri, tarım ve hayvancılığın önemini artırarak ulusal güvenlik politikalarında önemli bir konuma getirmiştir. Hayvansal üretim sistematiği, birçok unsuru içeren, zahmetli ve özel emek gerektiren, bilimsel bilginin temel olduğu, gelenek ve mirası barındıran ve insanlığın en eski mesleklerinden biridir.”

Bu çalışmayı Ardahan’da gerçekleştirmesinden mutluluk duyduğunu belirten Saraçoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Bu çalışma, ülkemizin en kuzeydoğusunda, Kafkas coğrafyasının sınır kapısı olan Ardahan’da hayata geçti. Veteriner hekimliğin tarihsel gelişimini ele alan bir önsöz ve konusuna özgün önemli bir literatür incelemesini içeren bu yayın, özellikle geniş alanlarda hayvancılığa dayalı bölgelerde sıklıkla görülen Tekrarlayan Üreme Sendromu (RBS) için sebep-sonuç ilişkisi çerçevesinde tedavi protokolleri ve bitkisel kür önerileri sunmaktadır. Kitapta da belirttiğim gibi, toplumun önemli dinamikleri ve birden fazla canlı türü için şifa kaynağı olan hekimlerimiz için yararlı olmasını umuyorum.”

Kaynak: Anadolu Ajansı / Güncel

ardahan Sağlık Güncel Tarım

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP