DOLAR 34,2888 0.15%
EURO 37,1868 0.05%
ALTIN 3.003,52-0,26
BITCOIN 23348641.30088%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:48

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Zorlu Hava Şartlarında UMKE Temel Modül Eğitimi Tamamlandı
6 okunma

Zorlu Hava Şartlarında UMKE Temel Modül Eğitimi Tamamlandı

ABONE OL
Ekim 25, 2024 09:47
Zorlu Hava Şartlarında UMKE Temel Modül Eğitimi Tamamlandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Erzurum’da, Palandöken Dağı’nın eteklerindeki AFAD İl Müdürlüğü’nde “UMKE Temel Modül Eğitimi” başarıyla sona erdi. Eğitim, hava sıcaklığının eksi 8 dereceye kadar düştüğü zorlu şartlarda gerçekleşti. 30 gönüllü sağlık personeli, pratik saha deneyimiyle donatılarak UMKE ekibine katılmaya hazırlandı.

Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü 112 İl Ambulans Servisi Başhekimliği tarafından düzenlenen 5 günlük eğitim, 21 Ekim’de başladı. İlk iki gün 112 Komuta Kontrol Merkezi’nde teorik eğitim verilirken, son üç gün ise arazide kamp ve tatbikatlarla devam etti. Eğitime katılanlar arasında doktor, hemşire, ATT, paramedik, anestezi teknikeri ve ebe gibi çeşitli birimlerde görev yapan sağlık personelleri yer aldı. Bu yıl yapılan eğitimlerde 200’den fazla sağlık personeli “UMKE Temel Modül Eğitimi” aldı.

SOĞUK HAVADA EĞİTİM

Eğitim boyunca UMKE adaylarına afet ortamında çalışma, ekip olma, koordinasyon, temel ve ileri yaşam desteği, triaj, sıcak ve soğuk alanda enkaz altında çalışma, yaralı kurtarma, kampçılık ve zor şartlarda yaşamı idame ettirme konularında eğitimler verildi. Geceleri sıfırın altında 8, gündüzleri sıfırın altında 3 dereceye kadar düşen hava sıcaklığında ekipler, semaverde çay içerek ısındı.

‘ELİMİZDEN GELENİ YAPMAKTAYIZ’

Erzurum 112’de paramedik olarak görev yapan Fatma Coşkun, Palandöken Dağı’nın eteklerinde UMKE ekibi olarak eğitim aldıklarını söyledi. “Hava sıcaklığının sıfırın altında 8 dereceye kadar düştüğü gecelerde çadırlarda uyuyarak 5 gün süren teorik ve uygulamalı eğitim aldık. Bugün de uygulama eğitimlerimiz devam ediyor. Eğitim zorlu geçmekte çünkü sahadayız. Soğuk hava şartları, sahada çalışma ve kalabalık bir ortamda krizi yönetme zorlukları yaşıyoruz; ama elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz,” dedi.

‘PERSONEL GECEYİ ÇADIRLARDA GEÇİRİYOR’

112 Başhekim Yardımcısı Dr. Celal Yazıcı, UMKE Temel Modül Eğitimi’nin bu yıl üçüncüsü olduğunu ve yaklaşık 30 kişilik bir gönüllü grubun eğitim aldığını belirtti. Eğitimde doktor, ATT, paramedik ve hemşire gibi farklı branşlardan sağlık personelleri yer alıyor. Dr. Yazıcı, “2 günlük teorik eğitim sonrası 2 günlük kamp saha eğitimi veriliyor. Saha eğitiminin 3’üncü günündeyiz. Eğitimde afet zamanı şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Personel barınma çadırlarında geceyi geçiriyor. Sabah uyanıp, kahvaltı yaptıktan sonra eğitmenler eşliğinde eğitim alıyorlar. Öğlen yemeği ardından eğitimler devam ediyor. Akşam yemeğinden sonra da gece eğitimleri oluyor,” dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Palandöken Dağı Hava Durumu Erzurum Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP