DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21537070.33297%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Zonguldak’ta Lüks Araç Kundaklama Olayının Arkasında Organize Suç Örgütü Çıktı
21 okunma

Zonguldak’ta Lüks Araç Kundaklama Olayının Arkasında Organize Suç Örgütü Çıktı

ABONE OL
Ağustos 27, 2024 07:36
Zonguldak’ta Lüks Araç Kundaklama Olayının Arkasında Organize Suç Örgütü Çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zonguldak’ta meydana gelen ve lüks bir otomobili hedef alan kundaklama olayının ardında organize bir suç örgütü çıktı. Olayda, bir lüks aracın yanı sıra, iki otomobil ve bir ev hasar gördü. Olayın failleri İstanbul’da yakalanarak Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi.

18 Ağustos’ta, saat 04.30 civarında, İncivez Mahallesi Aydoğmuş Sokak’taki Sahilkent Sitesi C Blok otoparkında meydana gelen yangın, apartman sakinlerini uyandırdı. Patlama sesi ile irkilen sakinler, hemen apartmanı tahliye etti. Yangının, İ.Y.’ye ait Mercedes marka bir otomobille birlikte otoparkta bulunan iki otomobil ve bir eve yayıldığını fark eden sakinler, 112 Acil Çağrı Merkezi’ni aradı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale etti, ancak Mercedes otomobil kullanılamaz hale geldi, diğer iki otomobil ise büyük hasar gördü.

Güvenlik kamerası görüntüleri, kundaklama olayını aydınlatan önemli bir delil oldu. Görüntülerde, yüzünü kapatan bir şüphelinin, bir bidonla otoparka girip kısa bir süre sonra ayrıldığını, ardından yangının çıktığı görüldü. Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı ile İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM), Asayiş ve İstihbarat Şube Müdürlükleri koordineli bir çalışma başlattı.

Üç gün süren operasyonun ardından İstanbul’da gözaltına alınan altı şüpheli, geniş güvenlik önlemleri altında Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi. Şüpheliler arasında, organize suç örgütünün lideri olduğu iddia edilen Ersin Y. ile E.Y., B.Ö., S.İ.B., Y.B. ve H.S.B. bulunuyor.

Soruşturmada, olayın İstanbul’da tefecilik faaliyetleri yürüten organize bir suç örgütü ile bağlantılı olduğu tespit edildi. Şüphelilerin, tefecilik sebebiyle alamadıkları parayı alabilmek için kundaklama olayını gerçekleştirdikleri iddia ediliyor. Şüphelilerin, oto galeri ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösterdiği belirtildi. Adliyeye sevk edilirken, şüphelilerden birinin yakını, “Hami’yi kurtar” şeklinde bağırdı.

Şu anda, şüphelilerin adliyedeki sorgusu devam ediyor.

zonguldak İstanbul 3-sayfa Güvenlik Adliye İstanbul Suç 3.Sayfa Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP