DOLAR 34,1592 -0.12%
EURO 37,8229 -0.03%
ALTIN 2.911,13-0,41
BITCOIN 2069682-1.01642%
İstanbul
20°

AÇIK

16:13

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Zonguldak’ta Aşırı Yağışlar Heyelanı Beraberinde Getirdi
5 okunma

Zonguldak’ta Aşırı Yağışlar Heyelanı Beraberinde Getirdi

ABONE OL
Ekim 3, 2024 10:55
Zonguldak’ta Aşırı Yağışlar Heyelanı Beraberinde Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Zonguldak’ta etkili olan şiddetli yağışların ardından Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde heyelan meydana geldi. Heyelan, özel bir okulun alt tarafında meydana geldi ve iki fabrikaya giden yolu kapattı. Okulun tatil olması ise büyük bir faciayı önledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Zonguldak için yaptığı aşırı yağış uyarısının ardından bölgeye metrekareye 200 kilogramın üzerinde yağış düştü. İl merkezi, Kozlu ve Karadeniz Ereğli ilçelerinde yollarda çökmeler ve heyelanlar yaşandı. Karadeniz Ereğli’deki Organize Sanayi Bölgesi’nde Bahçeşehir Koleji’nin alt tarafında meydana gelen büyük heyelan, OSB’deki iki fabrikanın yolunu kapattı. Toprak ve kaya parçaları otoparka yığıldı. İl Özel İdaresi ve AFAD ekipleri tarafından görevlendirilen iş makineleri, enkaz kaldırma çalışmalarını sürdürüyor.

Heyelanın yaşandığı gün okulların tatil olması, büyük bir faciayı önledi. Ekipler heyelan sonrası okul yolunda da inceleme başlattı. Karadeniz Ereğli Organize Sanayi Müdürü Övünç Pehlivanoğlu, yaşanan olayı değerlendirirken, “Dün sabah saat 07.45 civarında meydana geldi. Arkadaşlar haber verdi, hemen olay yerine intikal ettik. AFAD ve Özel İdare ekipleri büyük destek veriyor. Enkaz kaldırma çalışmaları devam ediyor. Üst tarafta özel bir okulun yolu var, tehlikede olabilir. İnceleme için gelecekler. Yavaş yavaş enkazı kaldıracağız. İki firmanın yolu kapandı. Tali yoldan ulaşımı sağlıyoruz. Sanıyorum hafriyatı kaldırmamız 15 gün sürecek” dedi.

Organize Sanayi Bölgesi Yerel Haberler Doğal Afetler Hava Durumu zonguldak Karadeniz Ekonomi 3-sayfa Ereğli Tatil Yaşam

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.