DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Zıplayan Otomobil: Trabzonlu Murat Karanlık’ın Hedefi Dünya Rekoru
9 okunma

Zıplayan Otomobil: Trabzonlu Murat Karanlık’ın Hedefi Dünya Rekoru

ABONE OL
Eylül 18, 2024 09:38
Zıplayan Otomobil: Trabzonlu Murat Karanlık’ın Hedefi Dünya Rekoru
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Trabzon’da yaşayan 29 yaşındaki Murat Karanlık, klasik araç tutkusuyla 1983 model bir otomobili modifiye ederek benzersiz bir performans sergiledi. Karanlık, kompresörle çalışan bir hava süspansiyon sistemiyle arabanın havada zıplamasını sağladı. Aracını sadece özel alanlarda kullanan Karanlık, “Bu arabada ‘air süspansiyon sistemi’ var; atlayabiliyor, zıplayabiliyor, hatta dans edebiliyor! İnanılmaz bir araba,” dedi.

Klasik araçlarla ilgilenen ve oto galericilik yapan Karanlık, zıplayan araba koleksiyonuna bir yenisini daha ekledi. 1983 model bir otomobilin süspansiyonlarını değiştirerek modifiye eden Karanlık, kompresör yardımıyla havayı süspansiyonlara gönderen bir sistem kurdu. Bu sistem, duran arabanın zıplamasını sağlıyor. Kablolu kumandayla beşik gibi salınan otomobil, görenlerin dikkatini çekiyor. Araca yaklaşık 100 bin TL harcayan Karanlık, trafik dışında zıplattığı aracını kullanarak dünyanın en hızlı zıplayan aracını tasarlama hedefini de açıkladı.

‘HIZLANDIRILMIŞ BİR SİSTEM VAR’

Diğer araçlardan daha hızlı olduğunu söyleyen Murat Karanlık, “Klasik ve nostaljik arabalar benim için bir tutku. Bunun dışında 3 tane daha nostaljik arabam var. Bu arabanın diğerlerinden farklı yanı ise biraz daha hızlandırılmış olması. ‘Air süspansiyon sistemi’ sayesinde atlayabiliyor, zıplayabiliyor, hatta dans edebiliyor. Bu arabada modül özellikleri de mevcut. Türkiye’nin en hızlı ‘air’li aracı bu; kompresör sayısı fazla, valfleri büyütülmüş. Üzerinde hızlandırılmış bir sistem var,” dedi.

‘HEDEFİM EN HIZLI ‘AİR’Lİ ARACI YAPMAK’

Dünyanın en hızlı ‘air’li aracını yapmak hedefinde olduğunu söyleyen Karanlık, “Bu araba inanılmaz bir fark yaratıyor. İnsanlar fotoğraf çekilmek istiyor, çok dikkat çekiyor. Bazen endişelendirdiğini de söyleyenler oluyor. Türkiye’nin en hızlı arabasını yaptım. Sıradaki hedefim dünyanın en hızlı ‘air’li arabasını yapmak; inşallah başarırım,” dedi.

HABER-KAMERA: Efnan DEMİREREN-Nurullah CABRİ/TRABZON,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Teknoloji Otomobil Trabzon Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP