Sofralarımızda yer alan zeytin, ölümsüz ağacın ölümsüz meyvesi olarak biliniyor. Ancak bu lezzetli meyve sofralarımıza ulaşmadan önce pek çok aşamadan geçiyor. Riccolivo Genel Müdürü Bilal Teymur, zeytinin hikayesini bizlerle paylaştı.
Riccolivo zeytinyağı üreticisi olarak, zeytinin toplanma sürecine büyük önem veriyoruz. Sofralık zeytinlerin hasadı, tam olgunluk zamanında yapılmalı. Yeşil zeytinler, rengi yeşilden açık yeşile döndüğü zaman toplanır. Önce en iri zeytinler toplanır, ardından daha küçük olanlar zamanla toplanır.
Siyah sofralık zeytinlerin hasadı ise, tanenin tamamen siyahlaştığı ve et kısmında menekşe moru renk almaya başladığı zaman yapılır. Tanenin buruşmaması da önemli bir faktördür. Zeytin tanesinin bir ucundan basıldığında, diğer ucundan çekirdeğin çıkması, hasat zamanının geldiğini gösterir.
Kahverengi, bordo veya çok koyu olmayan siyah renk, zeytinin doğal olarak fermente edilip tatlandırılmış olduğunu gösterir. Ancak çok koyu siyah renkteki çekirdek, renk kararması için boya kullanıldığını işaret eder.
GENEL
15 saat önceGENEL
15 saat önceGENEL
15 saat önceGENEL
15 saat önceGENEL
15 saat önceGENEL
16 saat önceGENEL
16 saat önce