DOLAR 34,2930 0.5%
EURO 37,2236 0.43%
ALTIN 2.988,511,17
BITCOIN 23242481.14787%
İstanbul
12°

PARÇALI AZ BULUTLU

15:41

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyor | Dış Haberler
7 okunma

Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyor | Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Brüksel'deki NATO Karargahı'nda, ülkesinin İttifak'a davet edilme beklentisini dile getirdi

ABONE OL
Ekim 18, 2024 07:46
Zelenskiy, NATO'ya davet bekliyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ilk gün oturumlarının ardından, NATO karargahında Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir basın toplantısı düzenledi.

Toplantılara Asya-Pasifik bölgesinden ortaklar ve Avrupa Birliği’nin de katıldığını belirten Rutte, Çin’in Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşını kolaylaştırdığını ifade etti. Rutte, Çin’in çıkarlarını ve itibarını riske atmadan II. Dünya Savaşı’ndan bu yana Avrupa’daki en büyük çatışmayı körükleyemeyeceğini vurguladı. Ayrıca, İran ve Kuzey Kore’nin Rusya’nın savaş makinesini füze ve insansız hava araçlarıyla desteklediğini belirtti.

"ZAFER PLANINA İLK TEMEL NOKTA NATO'YA DAVET EDİLMEMİZ"

Rutte, sözü Zelenskiy’e devrederek Ukrayna’nın NATO’nun bir parçası olacağı güne kadar gerekli desteğin sağlanacağını belirtti.

Zelenskiy de ülkesi için NATO üyeliğinin önemine değinerek, “Zafer Planı’nda ilk temel nokta NATO’ya davet edilmemiz.” dedi.

Ülkesinin NATO ile aynı değerleri paylaştığını ve ortak düşmana karşı mücadele verdiğini vurgulayan Zelenskiy, “NATO’nun daveti, Ukrayna’yı diplomatik olarak güçlendirecek.” dedi.

"UKRAYNA ZATEN İTTİFAK'IN BİR PARÇASI"

Zelenskiy, “Askerlerimiz, ABD’den İsveç’e, Kanada’dan Türkiye’ye dünyanın her yerinden gelen silahlarla cephe hatlarını koruyor. Ukrayna zaten İttifak’ın bir parçası haline gelmişken, onu dışarıda bırakmak, siyaseten yanlış olur.” diye vurguladı.

Washington Zirvesi’nde taahhüt edilen 40 milyar avronun yerine getirilmesini beklediğini söyleyen Zelenskiy, eğitim misyonlarının da artırılarak sürdürülmesi gerektiğini belirtti.

Bir soru üzerine Zelenskiy, ülkesinin bekasının ortaklarıyla olan birliğe bağlı olduğunu dile getirdi.

Rutte da araya girerek, “Birliğimizi kaybetmeyeceğiz. Bu, bugün (Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin’e mesajımdır. Eğer birliğimizi kaybedeceğimizi düşünüyorsa, kaybetmeyeceğiz.” diye konuştu.

*Haberin görselleri AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP