DOLAR 34,0953 0.19%
EURO 38,0775 0.03%
ALTIN 2.834,070,18
BITCOIN 21424353.92268%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:17

SABAHA KALAN SÜRE

Zelenskiy, kuzeyde olası bir Rus saldırısını önlemek için Kursk'ta harekete geçtiklerini söyledi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Zelenskiy, kuzeyde olası bir Rus saldırısını önlemek için Kursk'ta harekete geçtiklerini söyledi | Dış Haberler
12 okunma

Zelenskiy, kuzeyde olası bir Rus saldırısını önlemek için Kursk'ta harekete geçtiklerini söyledi | Dış Haberler

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ülkenin kuzeyinde muhtemel bir Rus saldırısını önlemek için Rusya'nın Kursk bölgesine saldırmaya karar verdiklerini söyledi

ABONE OL
Eylül 7, 2024 08:45
Zelenskiy, kuzeyde olası bir Rus saldırısını önlemek için Kursk'ta harekete geçtiklerini söyledi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Volodimir Zelenskiy, Ukrayna Devlet Başkanı, uluslararası ilişkileri tartışmak için her yıl eylül ayının başında İtalya’nın Como Gölü kıyısındaki Cernobbio kasabasında düzenlenen Ambrosetti Forumu’nda Ukrayna-Rusya Savaşı’na dair bir oturuma katıldı.

Zelenskiy, halkının her gün, her gece yüzlerce insansız hava aracı ve füze saldırısı tehdidi altında yaşadığına dikkat çekerek, “Putin, daha fazla çocuğu öldürmek için daha fazla füze fırlatmaya çalışıyor. Biz elimizden gelenin en iyisini yaparak savunmaya çalışıyoruz. Rusya, aynı zamanda İran’dan gelen balistik füzelerle de saldırıyor,” dedi.

“Putin’in tek amacı bizi yok etmek. Böyle bir durumda diyalog kurmak nasıl mümkün olabilir? O bir katil. Ukrayna, her türlü müzakereye güçlü bir konumdan yaklaşmalıdır. Bunun için müttefiklerimize ihtiyacımız var. Biden ve diğer G7 ortaklarına, Putin’i masaya nasıl getirebileceğimizi ve savaşı nasıl sonlandırabileceğimizi anlatacağım,” diye devam etti.

Bazı kişilerin, uzun menzilli silahların Rusya topraklarına yönelik kullanılmasına izin verilmesi durumunda Kiev’in Kremlin’e doğrudan saldırabileceği konusundaki çekincelerini hatırlatması üzerine Zelenskiy, ironik bir şekilde, “Kremlin’e doğrudan saldırmalı mıyız? Bunun yapılamaması çok kötü. Uzun menzilli silahlar 200-300 kilometre mesafe kat ediyor. Bu, Rusya’nın derinliklerini vurmak için çok kısa bir mesafe,” diye cevapladı.

Zelenskiy, ülkesini destekleme yönündeki adımları nedeniyle İtalya’ya minnettarlığını dile getirerek, “Savaşı sona erdirmek istiyoruz, ancak bunu ülkemize zarar verecek şekilde yapmayacağız. Rusya bize sadece savaşma seçeneği bırakıyor,” şeklinde yorum yaptı.

Gazetecilerin Rus toprağı Kursk’a yönelik başlattıkları karşı saldırı hakkındaki sorularına yanıt veren Zelenskiy, “Ukrayna, ülkenin kuzeyinde olası bir Rus saldırısını önlemek için Rusya’nın Kursk bölgesine saldırmaya karar verdi,” dedi.

Zelenskiy, bu saldırı için kendi ulusal istihbaratının yanı sıra ABD ve İngiltere gibi müttefik ülkelerin istihbarat servislerinden de yardım aldıklarını söyledi.

Ukraynalı lider, barışı aramak için Kursk’a saldırdıklarını vurgulayarak, “Savaşı Rusya’nın içine taşıyoruz, böylece Vladimir Putin baskı altında hissedebilir ve barışı arayabilir,” dedi.

İtalya’nın sağladığı savunma sistemleri için minnettarlığını ifade eden Zelenskiy, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ile burada bir görüşme yapacağını ve önemli hedeflere ulaşacaklarını belirtti.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP