DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Zelenskiy, F-16 kazasının ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı'nı görevden aldı | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Zelenskiy, F-16 kazasının ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı'nı görevden aldı | Dış Haberler
16 okunma

Zelenskiy, F-16 kazasının ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı'nı görevden aldı | Dış Haberler

Devlet Başkanı Volodymyr Zelensky, ülkenin yeni F-16 savaş uçaklarından birinin imha edilmesiyle ilgili tartışmaların ortasında Ukrayna'nın hava kuvvetleri komutanını görevden aldı.

ABONE OL
Ağustos 31, 2024 10:45
Zelenskiy, F-16 kazasının ardından Ukrayna Hava Kuvvetleri Komutanı'nı görevden aldı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD yapımı bir F-16 savaş uçağının düşmesi ve pilotun hayatını kaybetmesinin ardından Hava Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Mykola Oleshchuk’u görevden aldı. Bu F-16, Ukrayna’nın Batılı müttefikleri tarafından bu ayın başlarında teslim edilen birkaç uçaktan biriydi.

Zelenskiy, görevden alma kararının nedenini açıklamadı ancak “tüm savaşçılarla ilgilenmek” gibi bir sorumluluğu olduğunu belirtti. F-16, Rus füzelerinin saldırısı sırasında düşmüştü ve bu olay, Ukrayna siyasetinin gündemine oturdu.

Ukrayna Savunma Bakanlığı kazayla ilgili bir soruşturma başlattı ve ölen pilotun Aleksey ‘Moonfish’ Mes olduğu açıklandı.

Zelenskiy, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Hava Kuvvetleri Komutanı’nı değiştirmeye karar verdim. Tüm askeri pilotlarımıza, mühendislerimize, mobil atış gruplarının savaşçılarına, hava savunma birimlerine ve Ukrayna için gerçekten savaşan herkese minnettarım. Komuta kademesi için de aynı şey geçerli. Kendimizi güçlendirmeli ve insanlarla ilgilenmeliyiz. Personelin iyi bakımı ve tüm savaşçılarımıza iyi bakılması çok önemli,” dedi.

Rusya sınırına yakın bir kentte 12 katlı bir konut binasının vurulması sonucu en az altı kişi hayatını kaybetti ve 59 kişi yaralandı. Zelenskiy, uluslararası ortaklara Rusya içindeki hedefleri vurmalarına izin vermeleri çağrısını yineleyerek bu tür saldırıları önlemeleri için destek istedi. Zelenskiy’nin ofisinden yapılan açıklamada, Moskova güçlerinin geçtiğimiz hafta boyunca Ukrayna’ya 400’den fazla insansız hava aracı ve füze fırlattığı belirtildi.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP