DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 21569150.64504%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

05:18

SABAHA KALAN SÜRE

Zeki Demirkubuz’un "Hayat" filmi Türkiye’nin Oscar adayı oldu
14 okunma

Zeki Demirkubuz’un "Hayat" filmi Türkiye’nin Oscar adayı oldu

ABONE OL
Ağustos 28, 2024 07:48
Zeki Demirkubuz’un "Hayat" filmi Türkiye’nin Oscar adayı oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu yıl düzenlenecek Akademi Ödülleri’nde Türkiye’yi “En İyi Uluslararası Film” kategorisinde temsil edecek film, Zeki Demirkubuz’un yönetmenliğini üstlendiği “Hayat” oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Hayat” filminin Türkiye’nin Oscar adayı olarak belirlendiği duyuruldu. Bakanlık, filmin Oscar yolculuğunda başarılar dilediğini belirtti.

Zeki Demirkubuz'un 'Hayat' filmi Türkiye'nin Oscar adayı olduZeki Demirkubuz

FİLM HAKKINDA

Zeki Demirkubuz’un yönettiği “Hayat” filminde Miray Daner ve Burak Dakak başrolleri paylaşıyor. Hikayede, babasının zorlamasıyla nişanlanmak zorunda kalan Hicran, evden kaçar. Hicran’ın onu istemediğini düşünen Rıza, başlangıçta bu durumu umursamamakla birlikte, zamanla durumun gittikçe daha da zorlaştığını fark ederek Hicran’la yüzleşmeye karar verir. Sadece bir kez gördüğü nişanlısının peşinden İstanbul’a giden Rıza, uzun ve zorlu bir arayışa başlar.

Filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Cem Davran, Umut Kurt, Melis Birkan, Osman Alkaş, Ozan Dağara, Doğu Demirkol, Kayhan Açıkgöz, Muttalip Müjdeci, Seyit Nizam Yılmaz, Berfun Başel, Hande Özen, Özlem Türkad ve Caner Cindoruk yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Kültür Ve Turizm Bakanlığı Zeki Demirkubuz Yönetmen Türkiye Magazin Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP