DOLAR 34,1238 0.29%
EURO 38,1562 0.22%
ALTIN 2.878,051,74
BITCOIN 2146192-0.61624%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

SABAHA KALAN SÜRE

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi SANKON’u ziyaret etti
8 okunma

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi SANKON’u ziyaret etti

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 08:56
Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi SANKON’u ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) Genel Başkanı Ferudun Cevahiroğlu, Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe ve diplomatları SANKON Genel Merkezi’nde ağırladı. Cevahiroğlu, Türkiye ile Zambiya arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin hızla geliştiğini vurgulayarak, Büyükelçi Sıkazwe ve heyetini SANKON’da ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti.

Cevahiroğlu, SANKON ve Zambiya Büyükelçiliği’nin geçmişte düzenlediği Ekonomik-Ticari İş Forumları ve toplantıların Türkiye-Zambiya ilişkilerini güçlendirmek amacıyla önemli bir rol oynadığını söyledi. Bu toplantıların, Türk şirketlerinin Zambiya’ya yapacağı yatırımlara ilişkin yol haritasını belirlemeyi hedeflediğini ifade eden Cevahiroğlu, SANKON olarak iki ülke arasındaki ekonomik ve ticari ilişkileri desteklemek için çalışmaya devam edeceklerini ve Zambiya Büyükelçiliği ile iş birliğini daha da güçlendirmek istediklerini belirtti.

Cevahiroğlu, yakın zamanda geniş bir iş insanı heyetiyle birlikte Zambiya’ya resmi bir ziyaret düzenlemeyi planladıklarını duyurdu.

Zambiya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Lt. Gen. Dr. Wıllıam M. Sıkazwe ise Türkiye ile Zambiya arasında güçlü ilişkilerin olduğunu ve bu ilişkilerin gelecekte de güçlenerek devam edeceğini vurguladı. SANKON ile geçmişte yapılan çalışmaları devam ettirmek ve ilişkileri daha ileri bir seviyeye taşımak için bu ziyareti gerçekleştirdiğini ifade etti.

Sıkazwe, Zambiya’nın Afrika kıtasının parlayan yıldızı olduğunu, denize kıyısı olmamasına rağmen bölgedeki 9 ülke ile ekonomik ve ticari iş birliğini üst düzeyde yürüttüğünü belirtti. Zambiya’nın Türkiye için Güney Afrika’ya açılan bir kapı olabileceğini, su kaynaklarının zenginliğiyle Afrika’nın en şanslı ülkelerinden biri olduğunu, hukuki güvenceleri, teşvikleri ve demokrasisiyle yatırımcılara güven veren bir ülke olduğunu vurguladı. Sıkazwe, Türk şirketlerini Zambiya’ya yatırım yapmaya davet etti.

Toplantıda, Zambiya Kalkınma Ajansı (ZDA) ile yapılan çevrimiçi görüşmede SANKON heyetine Zambiya’nın enerji, inşaat ve sağlık sektörlerindeki yatırım ihtiyaçları hakkında detaylı sunum yapıldı.

Toplantıya, Ankara Dış Ticaret Federasyonu, Ankara Ekonomi ve Kalkınma Federasyonu, Ankara Enerji ve Madencilik Federasyonu, Ankara Finans ve Yatırım Projeleri Federasyonu, Ankara İthalat ve İhracat Federasyonu, Ankara Sağlık Turizmi Federasyonu, Ankara Sanayi ve Teknoloji Federasyonu, Ankara Savunma Sanayi Federasyonu, Ankara Tarım ve Kırsal Kalkınma Federasyonu, Akdeniz Sanayi ve Ticaret Federasyonu, Güneydoğu Sanayi ve Ticaret Federasyonu ve İç Anadolu Sanayi ve Ticaret Federasyonu yetkilileri katıldı. – İSTANBUL

Ekonomi Türkiye Zambiya Ankara Diplomasi Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP