DOLAR 34,1135 0.28%
EURO 38,1071 0.11%
ALTIN 2.857,561,01
BITCOIN 21654942.41854%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yüsra’nın otopsi raporu çıktı: Kalpte kanamalar tespit edildi
20 okunma

Yüsra’nın otopsi raporu çıktı: Kalpte kanamalar tespit edildi

ABONE OL
Ağustos 23, 2024 08:44
Yüsra’nın otopsi raporu çıktı: Kalpte kanamalar tespit edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bursa’da 7 yaşındaki Yüsra Türkoğlu, bahar nezlesi şikayetiyle hastaneye gitti, ancak aile iddiasına göre yanlış serum takılması sonucunda hayatını kaybetti.

Yüsra’nın ailesi, yetkililerin sorumlular hakkında adli işlem başlatmasını talep ediyor. Adli Tıp Kurumu tarafından yapılan otopsinin ön raporuna göre, Yüsra’nın kalbinde, göğsünde ve akciğerlerinde kanlı sıvı birikimi tespit edildi. Ayrıca boyunun yan kısmında da kanamalar olduğu belirlendi.

Olay, 19 Mayıs’ta yaşandı. Aile, Yüsra’nın hastaneye yürüyerek gittiğini ve orada serum takıldıktan kısa bir süre sonra fenalaşmaya başladığını söylüyor. Aile, Yüsra’nın 10 saat boyunca aynı sedyede bekletildiğini ve durumunun giderek kötüleştiğini belirtiyor.

Yüsra, yoğun bakıma alındı, ancak hayatını kaybetti. Ailesi, yaşadıkları üzüntüyle sarsıldı ve Yüsra’nın ölümünün tıbbi hata sonucu olduğunu düşünüyor.

Olayla ilgili soruşturmanın 3 ay geçmesine rağmen hala izni çıkmadığını belirten avukat Erkan Behçet Arıkan, soruşturma izninin verilmesini ve sürecin hızlandırılmasını talep etti. Ayrıca, müdahaleyi yapan doktorların hala hastanede çalışmaya devam etmesinin endişe verici olduğunu ve toplum sağlığı için risk oluşturduğunu belirtti.

Yüsra’nın babası Cemil Türkoğlu ise, kızının hastanede bir doktorun hatası sonucu hayatını kaybettiğine inandığını ve bu süreçte doktorun hatasının örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Adli Tıp 3-sayfa Otopsi Bursa Adli Tıp Acil Durum Hukuk 3.Sayfa Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP