DOLAR 34,1134 0.28%
EURO 38,1128 0.13%
ALTIN 2.860,221,10
BITCOIN 21659102.3108%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yunus Emre Enstitüsü Balkanlarda Türk Kültürü Yaz Okulu Düzenliyor
8 okunma

Yunus Emre Enstitüsü Balkanlarda Türk Kültürü Yaz Okulu Düzenliyor

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 07:51
Yunus Emre Enstitüsü Balkanlarda Türk Kültürü Yaz Okulu Düzenliyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Balkan ülkelerinden gelen gençlerin Türkçe dil becerilerini geliştirmelerini ve Türk kültürünü daha yakından tanımalarını hedefleyen ‘Tarih, Kültür ve Medeniyet’ temalı bir yaz okulu düzenleniyor. Yunus Emre Enstitüsü, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile ortaklaşa organize ettiği bu program, Balkan gençlerinin Türkiyeyi derinlemesine keşfetmelerine ve tarihi, kültürel bağlarını güçlendirmelerine olanak sağlıyor.

Yaz okulu, 19-25 Ağustos ve 26 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında iki dönem halinde gerçekleşecek ve 80 genç katılımcıya ev sahipliği yapacak. Arnavutluk, Bosna Hersek, Hırvatistan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Macaristan, Romanya ve Sırbistan’dan katılacak gençler, İstanbul, Bursa ve Çanakkale gibi önemli şehirleri ziyaret ederek, tarihi mekanları yakından inceleyerek Türkiye’nin medeniyet birikimini deneyimleme fırsatı bulacaklar.

Program kapsamında seminerler, atölye çalışmaları ve interaktif etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler, katılımcıların Türkçe dil becerilerini geliştirmelerine ve kültürel bilgi birikimlerini artırmalarına katkı sağlayacak. Yaz okulunun temel amacı, gençler arasında kalıcı dostluklar kurulmasını sağlayarak Türkiye ile Balkan ülkeleri arasındaki ilişkileri güçlendirmek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Kültür Diplomasi Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP