DOLAR 34,1891 0.15%
EURO 38,2080 -0.11%
ALTIN 2.927,85-0,18
BITCOIN 22392361.76452%
İstanbul
24°

AÇIK

16:21

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yunanistan Başbakanı Miçotakis BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu, Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi | Dış Haberler
  • 7/24 Haber izle
  • Gündem
  • Avrupa
  • Yunanistan Başbakanı Miçotakis BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu, Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi | Dış Haberler
6 okunma

Yunanistan Başbakanı Miçotakis BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu, Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi | Dış Haberler

BM 79. Genel Kurulu'nda konuşan Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Yunanistan'ın Türkiye ile ilişkilerine de değindi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile son bir yılda 6 kez buluştuğuna dikkati çekti. Miçotakis, "Türkiye ile ikili ilişkilerimizi iyileştirmek için yeni yollar aramaya devam edeceğiz" dedi.

ABONE OL
Eylül 27, 2024 07:45
Yunanistan Başbakanı Miçotakis BM 79. Genel Kurulu'nda konuştu, Türkiye ile ilişkileri değerlendirdi | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile deniz yetki alanlarının belirlenmesi konusunda bir fırsat olduğunu ve bu fırsatı değerlendirmek için cesur adımlar atılması gerektiğini vurguladı.

Miçotakis, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulunda yaptığı konuşmada, dünya gündemine ilişkin görüşlerini paylaştı.

Konuşmasında Türkiye ile ilişkilerine değinen Miçotakis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile son bir yılda altı kez görüştüğünü belirtti.

“YENİ YOLLAR ARAMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Miçotakis, “Türkiye ile ikili ilişkilerimizi geliştirmek için yeni yollar aramaya devam edeceğiz. İklim değişikliği ve göç gibi ortak sorunlarımızda işbirliği imkanları var. Her türlü gerginliğin azaltılması için iletişim kanallarını açık tutuyoruz.” dedi.

İki ülke arasındaki kıta sahanlığı ve münhasır ekonomik bölge sorunlarının 40 yıldan uzun süredir çözümsüz kaldığını hatırlatan Miçotakis, “Ancak bu, çözümsüz kalacakları anlamına gelmez.” diye ekledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deniz yetki alanlarının uluslararası hukuka uygun olarak belirlenmesinin Doğu Akdeniz’in faydasına olacağı açıklamalarını memnuniyetle karşılayan Miçotakis, “Bugün bir fırsat penceresi olduğunu düşünüyorum ve bu fırsatı değerlendirmek için cesur ve akıllıca hareket etmeliyiz.” dedi.

KIBRIS SORUNU

Kıbrıs sorunuyla ilgili olarak Miçotakis, iki devletli çözümün kabul edilemez olduğunu savundu ve Yunanistan’ın, BM Genel Sekreteri’nin çözüm müzakerelerine yönelik çabalarını desteklediğini söyledi.

Miçotakis, “Türkiye ve Kıbrıs Türk toplumu’nu, en azından karşılıklı güven oluşturmak ve her iki taraf için de kabul edilebilir, adil ve sürdürülebilir bir çözüm için görüşmeye davet ediyoruz.” şeklinde konuştu.

FİLİSTİN

Konuşmasında Filistin meselesine de değinen Miçotakis, artan gerginliğin bölgede genel bir savaş tehlikesi oluşturduğuna dikkat çekti. Miçotakis, “Yunanistan, İran dahil tüm taraflara bugünkü yıkıcı şiddet döngüsünü durdurma, gerginliği azaltma ve gerginliği azaltma arayışlarına yapıcı bir şekilde katılma çağrısı yapıyor.” dedi.

Lübnan’da barışın sağlanması gerektiğini vurgulayan Miçotakis, Yunanistan’ın 21 günlük ateşkes önerisini tamamen desteklediğini söyledi.

Gazze’deki insani krizin daha fazla süremeyeceğini belirten Miçotakis, “Gıda, su, barınak, giyim ve ilaca güvenli erişim sağlanmalı. Uluslararası insani hukuka uyulmalı.” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP