DOLAR 34,1151 0.28%
EURO 38,1432 0.21%
ALTIN 2.867,381,36
BITCOIN 21626920.80933%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:14

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yunan Adalarında Tatil Türkiye’ye Göre Daha Ucuz Ama Farklı
27 okunma

Yunan Adalarında Tatil Türkiye’ye Göre Daha Ucuz Ama Farklı

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:55
Yunan Adalarında Tatil Türkiye’ye Göre Daha Ucuz Ama Farklı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Recep Yavuz, Antalya Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Başkanı, Yunan adalarında tatilin Türkiye’den daha ucuz olduğu algısının yanıltıcı olduğunu belirtti. Yavuz, bu algının elmayla armudun karşılaştırılmasına benzediğini, Türkiye’deki lüks otellerle Yunan adalarındaki otelleri aynı kefeye koymanın doğru olmadığını vurguladı. Yavuz, “Türk turistler adaları gezmek, farklı kültürleri tanımak için tercih ediyor, otellerde kalmaktan ziyade günü dışarıda geçiriyorlar. Yani onlar her şey dahil tatil arayan turistler değil” diye açıkladı. Yavuz, her yıl yaklaşık 1 milyon Türk vatandaşının Yunan adalarını ziyaret ettiğini belirtti.

Yavuz, Yunan adalarında bu yıl vize uygulamasının başlaması ve “ucuz” algısının Türk turizmine zarar verdiğini söyleyenlere karşı görüşlerini dile getirdi. Yunan adalarını Türkiye ile karşılaştırmanın doğru olmadığını savunan Yavuz, “Bu iki destinasyon birbirinden tamamen farklı. Türk turistler oraya ucuzluk veya otel için gitmiyor, gezmek, keşfetmek ve keyifli vakit geçirmek için gidiyorlar” dedi.

‘TÜRKİYE’DEKİ OTELLERLE AYNI DEĞİL’

Recep Yavuz, Türkiye’deki lüks otellerle Yunan adalarındaki otellerin karşılaştırılmasının anlamsız olduğunu vurguladı. Yavuz, “Türkiye’den giden Türk turistlerin neredeyse tamamı zamanlarını otel dışında geçiriyor, adaları geziyor, akşamlarını keyifli yemekler ve yürüyüşlerle geçiriyorlar. Yani onlar klasik her şey dahil turistler değil. Daha çok keşfetmeyi, farklı kültürlerle tanışmayı seven insanlar” dedi.

‘ADALARLA TÜRKİYE AYNI DEĞİL’

Yunan adalarının kapasitelerinin sınırlı olduğunu ve turizm sezonunun kısa olduğunu belirten Yavuz, “Adalar en erken Nisan ortası-sonu açılıyor ve Ekim ortasında çoğu kapanıyor. Otel sahipleri de Atina’ya dönüyor. Yani Yunan adaları yılda sadece 4,5-5,5 ay turizme hizmet veriyor. Yunan adalarındaki hizmetler ve tatil anlayışı Türkiye’den tamamen farklı. Bu iki yeri karşılaştırmak doğru değil” diye ekledi.

‘BU BİR TURİZM GERÇEĞİ’

Bu konunun medyada gereksiz yere abartıldığını ve sosyal medyada bazı görüntülerle provokasyona uğratıldığını söyleyen Yavuz, “Provoke edilecek hiçbir şey yok. Adalar orada, vize uygulamasıyla artış oldu ama yıllardır Türkler Yunan adalarına, Yunanlılar da Türkiye’ye gidiyor. Bu doğal bir turizm akışı, olması gereken bir şey. Bundan çıkarım yapmamıza gerek yok” dedi.

‘BAŞKA BİR DÜNYA GÖRMEYE GİDİYORLAR’

Yunan adalarına giden Türklerin sayısının tam olarak bilinmediğini, günübirlik gidenlerin de olduğunu belirten Recep Yavuz, “İki günlük, üç günlük gidenler var. Ayrıca Türkiye’de tatil yapıp Yunan adalarına tura gidenler de var. Rodos’ta tatil yapıp Türkiye’ye gelerek Marmaris turu yapanlar da var. İşletmecilerle yaptığımız görüşmelere göre her yıl yaklaşık 1 milyon vatandaşımız Yunan adalarına gidip geliyor. Özellikle yaz döneminde birkaç kez gidenler var, iş insanları da var. Feribotlar sürekli olarak adalar arasında hareket halinde. Bu durum bundan önceki yıllarda da vardı, bundan sonraki yıllarda da olacak. Yani Türkiye turizmi için Yunan adalarındaki oteller çok sınırlı kapasitede ve sayıda. Oradaki beş yıldızlı otel sayısı bile çok azdır. İnsanlar farklı bir dünya görmek için Yunan adalarını tercih ediyor. Kesinlikle birbirine benzemeyen iki farklı ürün” diye açıkladı.

‘TÜRKİYE’DEN DAHA UCUZ AMA AYNI DEĞİL’

Recep Yavuz, Bodrum ve Çeşme gibi yerlerden paylaşılan yüksek tutarlı restoran faturalarına yönelik olarak şunları söyledi:

“Elmayla elmayı karşılaştırmak gerekiyor. Yunan adalarında yemek yiyip bir fatura görüp, ‘Aynı yemeği Bodrum’da üç misli fiyatına yerdim’ demek doğru değil. Bu iki farklı şeyi karşılaştırmak. Bazı şeyler Yunan adalarında daha ucuz, örneğin içecekler, yiyecekler ve restoranlar. Restoran sahipleri içeceklerin çoğunu kendi evlerinde üretiyor ve satıyor. Dondurmayı bile restoran sahibinin eşi yapıp masaya getiriyor. Fiyatlar bize göre daha makul. Türkiye’de benzin daha ucuz, ancak taksi daha pahalı. Çok fazla kriteri birbirine karşılaştırmanız gerekiyor. Elmayla elmayı, armutla armudu karşılaştırmak için her şeyi ayrıntılı incelemek gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim; oteller veya bir tatil bize göre daha ucuz, ancak oradaki otellerin çoğu her şey dahil değil. Buradaki bir her şey dahil otelle Yunanistan’daki 60 yıllık dört yıldızlı bir oteli karşılaştırmak doğru bir sonuç vermez, moral bozukluğu yaratır.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kent Konseyi Recep Yavuz Ekonomi Türkiye Adalar Tatil Turizm Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.