DOLAR 34,0448 -0.06%
EURO 38,0189 0.26%
ALTIN 2.820,180,63
BITCOIN 21497905.74544%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

16:30

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yozgat’taki son garın açılışı için çalışmalar hızlandırıldı
20 okunma

Yozgat’taki son garın açılışı için çalışmalar hızlandırıldı

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 08:56
Yozgat’taki son garın açılışı için çalışmalar hızlandırıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

SEYFİ ÇELİKKAYA

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının Yozgat’taki son garının açılışı için çalışmalar hızlandırıldı. Bu gar, hattın güzergahında yer alan son istasyon olacak. Açılışı defalarca ertelenen hattın Yozgat etabında çevre düzenleme çalışmaları başladı.

Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas YHT hattının açılışı geçen yıl 26 Nisan’da gerçekleştirildi. Ancak hattın açılışı daha önce 8 kez ertelenmişti. Yozgat merkezdeki garın açılışından sonra, bu yıl Mart ayında Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerindeki garlar hizmete girdi. Şimdi ise Yerköy ilçesindeki istasyon garının açılışı için çevre düzenleme çalışmaları başlatıldı.

Ankara-Tiflis bağlantılı İpekyolu YHT projesinin ilk etabını oluşturan bu hat, toplam 405 kilometre uzunluğunda. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas yüksek hızlı demiryolu hattının 293 kilometrelik Yozgat-Sivas etabının yapımına Şubat 2009’da başlandı. Balışeyh-Yozgat-Sivas kesiminde test sürüşleri 2018 yılında gerçekleştirildi. Ankara-Sivas YHT hattına hizmet verecek olan Yozgat merkez istasyon garından sonra Sorgun ve Akdağmadeni ilçelerindeki YHT garları da Mart 2023’te hizmete açıldı. Yozgat’ta yer alan dördüncü istasyon garı ise Yerköy ilçesinde bulunuyor. Yerköy ilçesi Akpınar Köyü mevkiinde yer alan YHT Garı, ilçe merkezinin 5 kilometre kuzeyinde bulunuyor. Gar istasyonu, Ankara-Sivas YHT yolcularına hizmet verecek ve aynı zamanda inşaatı devam eden Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demiryolu hattının da başlangıç noktası olacak. Çevre düzenleme çalışmaları tamamlandıktan sonra istasyonun resmi açılışı önümüzdeki ay içinde yapılması planlanıyor.

Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demiryolu hattı

Yerköy YHT Garı açılışa hazırlanırken, Yerköy-Kayseri yüksek standartlı demiryolu hattı inşaatı da devam ediyor. Yapımı devam eden Yerköy-Kayseri YHT Projesi, saatte 250 kilometre hızla, 142 kilometrelik çift hat uzunluğunda, elektrikli ve sinyalli yük ve yolcu taşımacılığı için planlandı. Bu hat devreye girdiğinde, Yerköy-Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 3 buçuk saatte sağlanan ulaşım 1 saatin altına, Ankara – Kayseri arası mevcut konvansiyonel demiryolu ile 7 saatte sağlanan ulaşım süresi 2 saate, İstanbul-Kayseri arası ise 5 saat 15 dakikaya düşecek. Proje kapsamında Yerköy-Kayseri arasında demiryolu üzerinde yer alan dağlar delinerek, tünel yapımı çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Kaynak: ANKA / Yerel

Kırıkkale Ekonomi Ankara Yozgat Sivas Yht Ulaşım Yerel Ekonomi Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.