DOLAR 34,0890 0.2%
EURO 38,1501 0.18%
ALTIN 2.846,500,62
BITCOIN 21761542.93726%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yozgat’taki Roma Hamamı Ziyarete Açıldı
15 okunma

Yozgat’taki Roma Hamamı Ziyarete Açıldı

ABONE OL
Ağustos 9, 2024 09:48
Yozgat’taki Roma Hamamı Ziyarete Açıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde bulunan ve “Kral Kızı” olarak bilinen Roma Hamamı, 2018 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne dahil edilmişti. Çevre düzenleme çalışmalarının tamamlanmasının ardından tarihi hamam, ziyaretçilere yeniden açıldı.

2 bin yıldır 50 derece sıcaklıkta akan termal suyu ve etkileyici mimarisiyle dikkat çeken hamamda, 2022 yılında Yozgat Müze Müdürlüğü tarafından başlatılan çevre düzenleme çalışmaları sona erdi. Yaklaşık iki yıl boyunca kesintiye uğrayan termal su kaynağı, hamama tekrar verildi ve yeni bir ışıklandırma sistemiyle hamam geceleri farklı bir görünüme kavuştu.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Roma Hamamı’nın şehrin önemli kültürel miraslarından biri olduğunu vurguladı. Çalışmaların tamamlandığını belirten Özkan, “Kültür ve Turizm Bakanlığımızın koordinasyonunda, ekibimizin özverili çalışmalarıyla hem restorasyon hem de çevre düzenleme, ışıklandırma ve havuza su verilmesi işlemleri başarıyla gerçekleştirildi. Ziyaretçilerimiz artık hamamı ziyaret edebiliyor ve hem gündüz hem de gece bu tarihi yapıdan keyif alabiliyorlar. Havuza su verilebilmesi en önemli gelişmelerden biriydi. Emek veren herkese teşekkür ediyorum,” dedi.

Hamamı ziyaret eden Ertuğrul Yalçın, Almanya’dan Boğazlıyan ilçesine tatile geldiğini belirterek, “Gerçekten çok güzel olmuş. Geçen sene de gelmiştik ancak kapalıydı. Bu yıl gelip gezebilmek harika oldu,” dedi.

Ziyaretçilerden Gökhan Gökalp ise Fransa’da yaşadığını ve tatil için ailesinin yanına Yozgat’a geldiğini söyledi. “Buralar birkaç sene önce böyle değildi. Çok güzel çalışmalar yapılmış. Oturma ve yürüme alanları oluşturulmuş, gerçekten çok güzel olmuş,” diye ekledi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Mehmet Ali Özkan Sarıkaya yozgat Roma Kültür Sanat Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP