DOLAR 33,9902 -0.26%
EURO 38,0556 0.33%
ALTIN 2.829,970,98
BITCOIN 21483075.29486%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:02

SABAHA KALAN SÜRE

YÖK ve YTB arasında Türkiye Uluslararası Değişim Burs Programı İş Birliği Protokolü imzalandı
5 okunma

YÖK ve YTB arasında Türkiye Uluslararası Değişim Burs Programı İş Birliği Protokolü imzalandı

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 23:31
YÖK ve YTB arasında Türkiye Uluslararası Değişim Burs Programı İş Birliği Protokolü imzalandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türkiye Uluslararası Değişim Burs Programı İş Birliği Protokolü’nü imzaladı. Bu protokol, Türkiye’de lisans veya lisansüstü programlarda eğitim almak isteyen uluslararası öğrencilere burs imkanı sunuyor.

Protokol kapsamında, Türkiye’deki ve yurt dışındaki yükseköğretim kurumları arasında imzalanan ikili değişim anlaşmaları aracılığıyla öğrenciler, azami iki yarıyıl boyunca burslu olarak Türkiye’de eğitim görebilecekler.

Bu programın amacı, Türkiye’nin yükseköğretim alanındaki uluslararasılaşma hedeflerine katkı sağlamak, küresel öğrenci hareketliliğinde ülkenin konumunu güçlendirmek ve Türkiye’ye gelen uluslararası öğrenci çeşitliliğini artırmaktır.

Burs programı, öğrencilere aylık nakdi burs, ulaşım ve konaklama desteği gibi olanaklar sağlayacak.

YÖK Başkanı Erol Özvar, imza töreninde yaptığı konuşmada, öğrenci ve akademi hareketliliğini önemsediklerini ve bu alanda çeşitli destekler sağladıklarını vurguladı. Özvar, protokolün lisansüstü öğretimde öğrenci değişim hareketliliğini de destekleyeceğini ve üniversitelerin bu destekten yararlanabileceğini belirtti.

YTB Başkanı Abdullah Eren ise protokolle üniversitelerin ikili anlaşmalar çerçevesinde yurt dışındaki üniversitelerden gelecek değişim öğrencilerine burs sağlanacağını açıkladı. Eren, “Bu protokol ile üniversitelerimizi finanse etmiş olacağız. Yükseköğretim Kurulu da üniversitelerimizi bu programda aktif olmaya teşvik edecek. Kısa süreli değişim programıyla daha kısa sürede daha fazla uluslararası öğrenciyi Türkiye’de ağırlamış olacağız.” dedi.

Türkiye Burs Uluslararası İlişkiler Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.