DOLAR 33,9994 -0.19%
EURO 38,0675 0.4%
ALTIN 2.830,010,98
BITCOIN 21616084.39551%
İstanbul
21°

AZ BULUTLU

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

YÖK Başkanı Özvar: Yeni Bölümler Öğrencilerin Başarı Sıralamasında İlerleme Sağlıyor
7 okunma

YÖK Başkanı Özvar: Yeni Bölümler Öğrencilerin Başarı Sıralamasında İlerleme Sağlıyor

ABONE OL
Eylül 19, 2024 07:48
YÖK Başkanı Özvar: Yeni Bölümler Öğrencilerin Başarı Sıralamasında İlerleme Sağlıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

YÖK Başkanı Özvar: Yeni Bölümler, Öğrenci Başarısını Arttırıyor

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, Milli Yetkinlik Hamlesi kapsamında düzenlenen Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, savunma sanayisinin önemini vurguladı. “Ülkemizin güvenliğini sağlamak, bağımsızlığını korumak ve küresel rekabette var olabilmek için yetkin, inovatif ve donanımlı bir insan kaynağına ihtiyacımız var,” dedi.

Özvar, sektörün teknolojiye ve yenilikçi çözümlere dayalı olduğunu belirterek, “Mühendislik, yapay zeka, veri analitiği, otonom sistemler ve siber güvenlik gibi disiplinleri bir araya getiren bir iş gücü talebi söz konusu.” dedi. Genç yetenekleri kazanmanın savunma sanayisinin rekabet gücünü koruması için kritik olduğunu vurgulayan Özvar, “Bu yeni teknolojilere uyum sağlayacak genç yetenekleri kazanmanın savunma sanayimizin rekabet gücünü koruyabilmesi için kritik öneme sahip bir konu.” diye ekledi.

Özvar ayrıca, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi ile iş birliği içinde dört yeni siber güvenlik meslek yüksekokulu açıldığını hatırlattı. “Bu yüksekokullara giren öğrencilerin başarı sıralaması, 4 yıllık örgün eğitim programlarıyla yarışacak düzeydedir.” dedi.

Savunma Sanayii Yetenek Yönetimi Zirvesi, sektör profesyonellerinin bilgi ve deneyimlerini paylaşmaları, ortak projeler geliştirmeleri ve güçlü bir insan kaynakları altyapısı oluşturmaları amacıyla düzenleniyor. Zirve, yenilikçi stratejiler, en iyi uygulamalar ve savunma sanayisinin dinamik yapısına uygun çözümler üzerine odaklanıyor.

YÖK Başkanı Özvar: Yeni Bölümler Öğrencilerin Başarı Sıralamasında İlerleme SağlıyorKaynak: İhlas Haber Ajansı / BURAK CAN EKİZOĞLU – Güncel

Teknoloji Eğitim Güncel

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP