DOLAR 34,1657 0.08%
EURO 38,2175 -0.21%
ALTIN 2.917,95-0,51
BITCOIN 22612691.97189%
İstanbul
23°

AÇIK

13:00

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

YÖK Başkanı Özvar: 73 Yeni Dijital Programın Doluluk Oranı Yüzde 100
8 okunma

YÖK Başkanı Özvar: 73 Yeni Dijital Programın Doluluk Oranı Yüzde 100

ABONE OL
Eylül 27, 2024 08:47
YÖK Başkanı Özvar: 73 Yeni Dijital Programın Doluluk Oranı Yüzde 100
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yeni açılan dijital ve yapay zeka temelli 73 ön lisans ve lisans programına olan yoğun ilgiye dikkat çekerek, bu programların öğrenciler tarafından büyük bir talep gördüğünü ve doluluk oranlarının %100’e ulaştığını belirtti.

Özvar, YÖK’te düzenlenen 260. Üniversitelerarası Kurul Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, 2024-2025 eğitim öğretim yılına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Eğitim öğretim faaliyetlerinin sorunsuz bir şekilde yürütülmesi için gereken tüm tedbirlerin alındığını vurgulayan Özvar, özellikle 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerdeki üniversitelerde öğrenim gören öğrencilere özel ilgi gösterilmesi çağrısında bulundu.

Özvar, deprem bölgesindeki üniversitelerin eğitime devam edebilmeleri ve öğrencilerin ikamet sorunlarının çözümü için devletin büyük çaba sarf ettiğini ve YÖK olarak her zaman üniversitelerin yanında olduklarını ifade etti.

‘KALİTE STANDARDINA HASSASİYET BEKLİYORUM’

Yükseköğretim Kurulu Başkanı, dijital ve yapay zeka temelli yeni programların açılışından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, üniversite yönetimlerinden bu programların kalitesi konusunda titiz davranmalarını istedi. Özvar, “Bu programlarda kalite standartlarının yüksek tutulması ve öğrencilerimize en iyi eğitimi sunmamız çok önemli” dedi.

2024 Bologna Süreci Uygulama Raporu Karnesi’nde Türkiye’nin yükseköğretim alanında elde ettiği başarıya değinen Özvar, raporun ülkenin Avrupa yükseköğretim alanı içindeki başarılı konumunu gösterdiğini belirtti. Raporun ortaya koyduğu eksiklikleri gidermek için çalışmalar başlattıklarını da sözlerine ekledi.

‘TÜRKİYE AZERBAYCAN ÜNİVERSİTESİ’NE 86 ÖĞRENCİ YERLEŞTİ’

Bu yıl eğitim öğretim hayatına başlayan Türkiye Azerbaycan Üniversitesi’ne Azerbaycan’dan gelen başarılı öğrencilerin gösterdiği ilgiye değinen Özvar, ODTÜ, İTÜ ve Hacettepe Üniversitesi tarafından açılan programlara toplam 86 öğrencinin yerleştiğini belirtti. Bu öğrencilerin Azerbaycan’da en yüksek puanları alan başarılı öğrenciler olması, üniversiteye olan ilgiden kaynaklandığını gösterdi.

Özvar, Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi modelini, Türk dünyası yükseköğretim alanında yer alan ülkeler başta olmak üzere, diğer ülkelerde de uygulamaya koymayı planladıklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Uluslararası İlişkiler Yapay Zeka Erol Özvar Teknoloji Eğitim Sağlık

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP