DOLAR 34,1158 0.28%
EURO 38,1144 0.13%
ALTIN 2.858,771,05
BITCOIN 21649672.237%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yoğun bakımdaki Aydemir Akbaş, entübe edildi
10 okunma

Yoğun bakımdaki Aydemir Akbaş, entübe edildi

ABONE OL
Ağustos 16, 2024 07:47
Yoğun bakımdaki Aydemir Akbaş, entübe edildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ünlü oyuncu Aydemir Akbaş’ın sağlık durumu ile ilgili üzücü haberler geldi. Daha önce kolon, gırtlak ve bağırsak kanseriyle mücadele eden Akbaş, tekrar kansere yakalandığını açıklamıştı.

Yoğun Bakıma Alındı, Entübe Edildi

88 yaşındaki oyuncu, dün evinde baygın bir şekilde bulundu ve acil olarak hastaneye kaldırıldı. Hemen yoğun bakıma alınan Akbaş için yakın dostu İbrahim Tatlıses dua isteğinde bulunmuştu. 2. Sayfa’da yayınlanan habere göre, usta sanatçının entübe edildiği öğrenildi.

Aydemir Akbaş Kimdir?

Aydemir Akbaş, 3 Mart 1936’da İstanbul’da doğmuş, sinema oyuncusu, yönetmen ve senaryo yazarıdır. Feriköy’de dünyaya gelen Akbaş, İtalyan ve Galatasaray liselerinde eğitim gördükten sonra bir süre gazetecilik yapmıştır. Tiyatro oyunculuğuna başlayan Akbaş, Gülriz Sururi, Ayfer Feray – Nisa Serezli ve Ali Poyrazoğlu gibi önemli tiyatro topluluklarında yer almış, “Keşanlı Ali Destanı”, “Direkler Arası”, “Zilli Zarife” ve “Ferhat ile Şirin” gibi oyunlarda rol almıştır.

1960 yılında askerlik görevini Urfa’da öğretmen olarak yerine getiren Akbaş, askerlik sonrası Gülriz Sururi–Engin Cezzar Tiyatrosu’na katılmıştır. 1968 yılında Ayfer Feray–Nisa Serezli Tiyatrosu’nda “7 Kocalı Hürmüz” oyununda rol almış, 1969 yılında ise Gülriz Sururi-Engin Cezzar ve Ortakları Tiyatrosu’nun ortaklarından biri olmuştur. “Nikah Kağıdı” ve “Düşenin Dostu” gibi oyunlarda rol alan Akbaş, birçok tiyatro oyununu da yönetmiştir.

Aydemir Akbaş, 1964 yılında Atıf Yılmaz’ın yönettiği “Keşanlı Ali Destanı” filmiyle sinemaya adım atmıştır. Bir dönem Yılmaz Güney’in filmlerinde rol alan Akbaş, 1974 yılında Yeşilçam’ın seks filmi furyasında birçok erotik-komedi filminde yer almıştır. Daha sonraki yıllarda İbrahim Tatlıses ile senaryo çalışmalarında bulunmuştur.

Akbaş, 40’ı komedi olmak üzere 127 filmde rol almış, 8 filmin yönetmenliğini yapmış ve 30’a yakın tiyatro oyununda yer almıştır. Ayrıca birçok TV dizisinde rol alan Akbaş, 33 filmin senaryosunu yazmıştır.

1987 yılında “Düş Yakamdan Osman” filmiyle yönetmenliğe başlayan Aydemir Akbaş, son olarak Şafak Sezer ile “Kolpaçino” filminde ve “Kutsal Damacana 2: İt Men” filminde Şafak Sezer ve Mustafa Üstündağ ile birlikte oynamıştır.

Aydemir Akbaş, 1964 yılında evlendiği tiyatro oyuncusu Beyhan Benek ile iki kez boşanmış ve toplamda üç kez evlenmiştir.

Haberler.com / Alper Kızıltepe – Yaşam

Kanser Tedavisi Aydemir Akbaş Aydemir Akbaş Magazin Yaşam Kültür Sanat Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP