DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2136083-1.01053%
İstanbul
23°

PARÇALI BULUTLU

19:09

AKŞAMA KALAN SÜRE

YKS’ye birlikte hazırlanan arkadaşlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı
13 okunma

YKS’ye birlikte hazırlanan arkadaşlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 08:48
YKS’ye birlikte hazırlanan arkadaşlar Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sevgi Kırmızıbekmez ve Zehranur Döğenci, yıllarca süren ortak hedeflerine ulaştılar: Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni kazanmak. Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) birlikte hazırlanan iki arkadaş, birbirlerine verdikleri destek sayesinde hayallerine kavuştular.

5 yıl boyunca Kabataş Erkek Lisesi’nde birlikte eğitim gören Kırmızıbekmez ve Döğenci, daha etkili bir çalışma ortamı yaratmak için İstanbul’da ailelerinden ayrı bir eve çıkmaya karar verdiler. Ailelerinin onayını alan iki arkadaş, birlikte bir daire kiraladı ve yoğun bir çalışma programı uyguladılar.

Sınav sürecinde birbirlerine güç veren ve motive eden Kırmızıbekmez ve Döğenci, YKS’de başarıya ulaştılar. Kırmızıbekmez yabancı dil testi Almanca birincisi ve sayısal 2 bin 61’incisi olurken, Döğenci sayısal 2 bin 572’ncisi olarak hedefledikleri Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne yerleştiler.

Ortak bir hayali gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşayan iki arkadaş, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, Kabataş Erkek Lisesi’ndeki eğitimlerinin yanı sıra birlikte hazırladıkları çalışma planı ve karşılıklı motivasyonun başarılarında büyük rol oynadığını vurguladılar.

“Birbirimizden görerek motive oluyorduk,” diyen Kırmızıbekmez, YKS’yi bireysel bir süreç gibi görünse de ortak bir çalışma temposuyla kazandıklarını belirtti. “Canımız sıkıldığında birbirimize destek olduk, güç verdik. Şimdi de aynı okula, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne gidiyoruz.” diye ekledi.

Zehranur Döğenci ise hedefledikleri fakülteye gidecekleri için çok mutlu olduklarını ifade etti. “Biz zaten yolun başında, ‘Beraber tıp için hazırlanacağız.’ diye başladık. Cerrahpaşa’yı kazanmamız, alabileceğimiz en güzel haberdi.” dedi.

Döğenci, ailelerinin sınav sürecindeki desteklerine de dikkat çekerek, “Ailelerimiz olmasa zaten bizim arkadaşlık ilişkimiz bu kadar ileriye gidemezdi. Onlar sayesinde bir eve çıkabildik. Onların maddi, manevi desteği sayesinde bu süreci götürebildik. İyi ki bize güvendiler ve bir arada kalmamıza izin verdiler. Onlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Biz beraber hazırlanarak çok büyük bir psikolojik yükten kurtulduk. Birbirimize verdiğimiz destek, bize kimsenin veremeyeceği bir destekti. Çünkü biz birbirimizi çok iyi anlıyorduk. Her YKS öğrencisine arkadaşından destek almayı önerebilirim çünkü gerçekten çok şey fark ediyor.” şeklinde konuştu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahpaşa istanbul Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP