DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151568-1.00831%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

YKS Birincileri Boğaziçi Üniversitesini Tercih Etti
23 okunma

YKS Birincileri Boğaziçi Üniversitesini Tercih Etti

ABONE OL
Ağustos 20, 2024 11:37
YKS Birincileri Boğaziçi Üniversitesini Tercih Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) Alan Yeterlilik Testleri’nde (AYT) Türkiye birincisi olan üç öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi’ni tercih etti. Bu öğrenciler, sözel, sayısal ve eşit ağırlık alanlarında zirveye çıktılar.

YKS yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından, üç başarılı öğrenci okuyacakları bölümleri belirledi. Sayısal alanda birinci olan Arda Taşdemir, Bilgisayar Mühendisliği bölümünü seçerken, sözel alanda birinci gelen Fatih Emre Düzcan ve eşit ağırlık alanında birinci olan Berra Kuruş ise İktisat bölümüne ilgi duyduklarını belirttiler.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, üniversitelerinin kalitesi ve geçmişinin öğrencileri çektiğini dile getirerek, “Boğaziçi Üniversitesi, dünyanın en iyi lisans eğitimi veren kurumlarından biridir. Mezunlarımız, yurt dışında çalıştıkları üniversitelerde diğer öğrencilerden öne çıkıyor. Bu da lisans eğitimimizin ne kadar değerli olduğunu gösteriyor.” dedi.

Rektör İnci, ilk 10 öğrencinin 8’inin Boğaziçi’ni tercih ettiğini açıklayarak, “İlk 100’den 70’e yakın öğrenci ve ilk binden 700 civarında öğrenci, Boğaziçi Üniversitesi’ni seçiyor. Bu da üniversitemizin kalitesinin farkında olduklarının kanıtı. Onları aramızda görmekten mutluluk duyuyoruz.” şeklinde konuştu.

Eşit ağırlık alanında Türkiye birincisi olan Berra Kuruş, İktisat bölümünü ilgi alanı olduğu için tercih ettiğini ifade etti. Boğaziçi’nin köklü geçmişi, sosyal imkanları ve akademik başarısı onu etkiledi. “Bizi donanımlı bireyler haline getireceğine inanıyorum.” dedi.

Sözel alanda Türkiye birincisi olan Fatih Emre Düzcan, Boğaziçi’ni hayallerindeki iki üniversiteden biri olarak nitelendirdi. Boğaziçi mezunlarıyla görüştükten ve kampüsü gezdikten sonra doğru kararı verdiğini düşünüyor. “Ülkem ve insanlar için güzel şeyler yapmak istiyorum.” diyen Düzcan, kamuda veya özel sektörde yöneticilik yapmayı hedefliyor.

Eğitim Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP