DOLAR 34,2906 0.16%
EURO 37,0922 -0.36%
ALTIN 3.028,620,57
BITCOIN 23072160.52446%
İstanbul
18°

AÇIK

05:41

SABAHA KALAN SÜRE

Yıkım Deprem Paniği Yarattı: Mersin’de Kurs Merkezine Moloz Düştü
4 okunma

Yıkım Deprem Paniği Yarattı: Mersin’de Kurs Merkezine Moloz Düştü

ABONE OL
Ekim 27, 2024 10:48
Yıkım Deprem Paniği Yarattı: Mersin’de Kurs Merkezine Moloz Düştü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Mersin’de kontrollü yıkım çalışmaları sırasında yaşanan bir kaza, öğrencilerin bulunduğu bir kurs merkezinde paniğe neden oldu. Yıkılan binanın molozları kurs merkezinin duvarına çarparak hasara yol açtı. Olayda iki öğrenci hafif şekilde yaralandı.

Olay, Yenişehir ilçesi Dumlupınar Mahallesi’nde meydana geldi. Eski bir binanın kontrollü yıkım çalışmaları sırasında, yıkılan binanın molozları, yan tarafta bulunan yabancı dil kurs merkezine isabet etti. Kurs merkezinin duvarı yıkıldı ve öğrenciler deprem zannettiği için panik yaşadı.

11 yaşındaki Ali Çağan, teneffüs sırasında pencereden yıkımı izlerken, camların kırılması sonucu yaralandığını anlattı. “Camlar kırıldı, üzerime geldi. Normalde gelmezdi ama rüzgarın eskisi ile savruldu parçalar. Koluma sadece sıva geldi, gürültüyü duyunca zaten yere düşmüştüm” dedi.

Kurs merkezine iki öğrenci getiren velilerden Turan Yıldırım, yıkımın şiddetli bir deprem etkisi yarattığını belirterek, “Ben de kantine geçtim. Yıkım neredeyse 6 şiddetinde deprem etkisi oluşturdu. Hemen aşağı dersliğe koştum çocukların yanına. 2 katın duvarları patlamıştı. Ufak yaralanmalar oldu, hastaneye kaldırılan oldu. Çocukların hepsi inanılmaz derecede korktu. Çocuklar derslikteyken oldu. Bütün çocuklar deprem oldu zannetti aşağı koşturdu. 8.45’de zabıta gelmiş durdurmuş yıkımı, ama ona rağmen devam etmişler. Neticede bu maalesef” dedi.

Yıkım Deprem Paniği Yarattı: Mersin'de Kurs Merkezine Moloz DüştüKaynak: İhlas Haber Ajansı / FEVZİ DEMİRCAN – 3.Sayfa

Yerel Haberler 3-sayfa Eğitim Mersin Deprem Hukuk

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.