DOLAR 34,0004 -0.19%
EURO 38,0601 0.39%
ALTIN 2.829,160,95
BITCOIN 21606284.82828%
İstanbul
23°

HAFİF YAĞMUR

05:16

SABAHA KALAN SÜRE

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: ‘Büyük bir planın arifesindeyiz’
9 okunma

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: ‘Büyük bir planın arifesindeyiz’

ABONE OL
Ağustos 6, 2024 17:01
Yeşilay Genel Başkanı Dinç: ‘Büyük bir planın arifesindeyiz’
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeşilay Genel Başkanı Dinç, depremden etkilenen bölgelerde bağımlılıkla mücadele için büyük bir plan üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Adıyaman’da bir dizi ziyaret gerçekleştiren Doç. Dr. Mehmet Dinç, Yeşilay Adıyaman Şubesi’nin YEDAM merkezini ziyaret etti ve gençlerle çalışanlarla görüştü.

Dinç, deprem sonrası yaşanan zorlukların bağımlılık riskini artırdığını belirterek, “Depremden hemen sonra tüm şubelerimizle birlikte 120 şubeyle deprem bölgesindeki insanlara destek sağlamaya başladık. 600’den fazla çalışanımız ve 900’den fazla gönüllümüz bölgede insanlara hizmet vermeye çalıştı. Psikososyalcilerimiz çocuklara destek sağlamak için çalışıyorlar. Bölgede 13 YEDAM merkezimiz, psikolojik sorun yaşayan kişilere ücretsiz psikoterapi ve sosyal hizmet desteği veriyor.” dedi.

Dinç, “İnsanlarımızın, özellikle çocuklarımızın ve gençlerimizin bağımlılıktan korunması için kapsamlı bir çalışma yürütüyoruz. Deprem bölgesinde bağımlılık riskinin yüksek olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle bağımlılık risk faktörlerini nasıl azaltabileceğimiz ve nasıl mücadele edebileceğimiz konusunda planlar hazırlıyoruz. Özellikle deprem sonrası insanların yaşadığı psikolojik zayıflık, bağımlılık endüstrisinin manipülasyonuna açık bir durum yaratıyor. Çocuklarımız ve gençlerimiz bağımlılıkla mücadelede daha fazla desteğe ihtiyaç duyuyorlar. Bu nedenle, Yeşilay Danışmanlık Merkezlerimizi sadece bağımlılık için değil, tüm psikolojik sorunlarla mücadele için hizmet vermeye açtık. Depremden sonra binlerce insanımıza Danışmanlık Merkezlerimizde destek verdik. Ayrıca, insanların kolay ulaşabileceği bir telefon hattı kurduk ve 100 binden fazla insana psikolojik destek sağladık.” diye konuştu.

Mehmet Dinç Adıyaman Deprem Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP