DOLAR 34,0896 0.2%
EURO 38,1315 0.17%
ALTIN 2.846,920,63
BITCOIN 21735342.65513%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yeryüzü Doktorları Gazze’de Sağlık ve İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
12 okunma

Yeryüzü Doktorları Gazze’de Sağlık ve İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor

ABONE OL
Ağustos 30, 2024 07:45
Yeryüzü Doktorları Gazze’de Sağlık ve İnsani Yardım Çalışmalarına Devam Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gazze Şeridi’nde Refah Sınır Kapısı’nın kapatılmasıyla birlikte, 7 Mayıs’tan bu yana hiçbir hasta tahliye edilemedi. Bu zorlu dönemde Yeryüzü Doktorları Derneği, sağlık ve insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Dernek, Gazze’nin savaş ve abluka altında olmasına rağmen krizin ilk gününden beri insani yardım çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor. Yüzbinlerce ihtiyaç sahibine ulaşan dernek, Gazzelilerin yanında yaşam mücadelesi veriyor.

Yeryüzü Doktorları, bölgedeki 4 hastanenin temel sağlık hizmetlerine destek olmak için yaralıları tedavi ediyor. Aynı zamanda tıbbi ve medikal malzeme desteği de sağlıyorlar.

Refah Sınır Kapısı’nın kapatılmasından önce Mısır’dan gelen yardımları Ürdün üzerinden Gazze’ye ulaştıran dernek, sağlık hizmetlerinin devamlılığı için gerekli malzemelerin bölgeye girişini sağlıyor.

Yeryüzü Doktorları, bölgedeki sağlık çalışanlarına maddi destek sağlayarak sağlık sistemini güçlendiriyor. Ayrıca kadın ve çocuklara yönelik psikososyal destek programlarıyla savaşın yıkıcı etkisini azaltmaya çalışıyorlar.

Gazze’de yetersiz hijyen koşulları ve atık su sorunları nedeniyle 25 yıl sonra poliovirüsü ortaya çıktı. Bu durum, 10 aylık bir bebeğin felç olmasına neden oldu.

Dünya Sağlık Örgütü, 25 yıl sonra görülen bu vakayı halk sağlığı için büyük bir tehdit olarak değerlendiriyor ve acil aşılama gerektiğini vurguluyor.

Kaynak: AA / Güncel

Çocuk Refah Gazze Sağlık Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP