DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23374340.16078%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:50

SABAHA KALAN SÜRE

‘Yenidoğan Çetesi’nin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız o parayla
11 okunma

‘Yenidoğan Çetesi’nin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız o parayla

ABONE OL
Ekim 19, 2024 08:43
‘Yenidoğan Çetesi’nin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız o parayla
0

BEĞENDİM

ABONE OL

112 Acil Servis çalışanları ile işbirliği yaparak bebekleri önceden anlaştıkları özel hastanelere sevk edip ölümlerine sebep olan “Yenidoğan Çetesi” ile ilgili iddianamedeki ayrıntılar dehşet verici.

YOĞUN BAKIM YETERSİZLİĞİ

Raporda, Ayaz K. adlı bebeğin 26 Kasım 2023’te devlet hastanesinde doğduğu, ilk etapta sağlıklı görünen bebekte kalp yetmezliği geliştiği için özel bir hastaneye sevk edildiği belirtiliyor. Özel hastanenin yoğun bakım ünitesinin yetersiz olduğu vurgulanarak, “Genel durumu kötüleşen ve solunum sıkıntısı artan bebeğe, entübasyon geç kalınması nedeniyle gerekli müdahalede bulunulamadı.” deniliyor.

DOKTOR YOKTU

Raporda, bebeğe sadece şüpheli hemşire Çağla Durmuş’un müdahale ettiği belirtiliyor. “O sırada hastanede olması gereken Dr. Dursun Eryılmaz hastanede yoktu. Bebek 24 saatinde hayatını kaybetti.” ifadeleri yer alıyor.

BEBEK BESLENMEDİ

Raporda, erken doğan bebek Kaya’nın öldüğü gece hastanede yenidoğan hemşiresi bulunmadığı, sadece bir hemşire yardımcısının olduğu vurgulanıyor. Doğumundan 4 gün sonra yaşamını yitiren Havvanur bebeğin ölüm raporunun kasıtlı olarak yanlış yazıldığı belirlendi. Örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Doktor İlker Gönen’in olayı örtbas etmek için ölüm zamanını değiştirdiği ve ölüm sebebini de yanlış yazdığı belirtiliyor. Raporda, “200 gram doğan bebeğin, kısa bağırsak sendromu değil, yeterli enerji, protein ve fosfor desteği alamaması nedeniyle beslenme yetersizliğine (malnütrisyon) girdiği tespit edildi.” deniliyor.

PASİF ÖTANAZİ UYGULANDI

Raporda, Kerem bebeğin yoğun bakımda kalbinin durduğu ve uygun şekilde ve zamanında canlandırma yapılmadığı belirtiliyor. “Hemşirenin telefonda konuştuğu Doktor İlker (hastane dışında), bebeğe canlandırma uygulamanın gerekli olmadığını, hasta dosyasına ise 20 dakika canlandırma uygulanmış gibi gösterilmesinin yeterli olacağını ifade etmiş. Sahte dosya düzenlenmesini istemiş. Hastaya pasif ötanazi uygulanmış.” şeklinde bilgiler yer alıyor.

ARALARINDAKİ KONUŞMALAR

Bebek acil hastalarını anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlamakla kalmayıp 12 bebeğin hayatını kaybetmesine neden olan “Yenidoğan Çetesi” üyelerinin aralarındaki konuşmalar ortaya çıktı.

Çete Üyelerinin Konuşmalarından Önemli Noktalar:

Örgüt üyesi Hasan Basri G.: “Mehtap, çocuğu öldür. 50 satürasyonlu çocuk mu olur?”

Hemşire Mehtap S.: “Öldürsem de öldürmesem de bir dert zaten biliyorsun yani.”

Hakan Doğukan T.: “Sevk olacak hasta hakkında bilgi var mı?”

Hasan Basri G.: “Kankam, ben hallederim. Bugün bize para yatsın, en azından onu kurtaralım. Sonra aileyle ameliyat için konuşacağım. 150 bin TL fiyat çekeceğim. Uygun mu?”

Hakan Doğukan T.: “Tamam ama hasta çok dayanmaz haberin olsun, akciğerleri tamamen kapanmış.”

Hasan Basri G.: “O çocuk ölecek, rüyamda gördüm.”

Hakan Doğukan T.: “Satürasyonu o kadar düşük yani çok dayanmaz, sevkini hızlıca yapmamız lazım. Ölürse başımıza da sıkıntı olacak.”

Hasan Basri G.: “Doğukan, sen çocuğu bugün yaşat tamam mı? Gidip babayla anayla görüşeceğim, bugün parayı alacağım. Bugün bir alem yaparız, o parayı kurtarayım.”

'Yenidoğan Çetesi'nin tape kayıtları kan dondurdu: Çocuğu bugün yaşat, alem yaparız o paraylaKaynak: Haberler.com / Olgun Kızıltepe – 3.Sayfa

Yenidoğan Çetesi Hasan Basri Yenidoğan Hastane Doğukan 3-sayfa Sağlık Güncel Hukuk Bebek

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.