DOLAR 34,4676 0.32%
EURO 37,2859 0.45%
ALTIN 2.997,871,49
BITCOIN 23374340.16078%
İstanbul
15°

PARÇALI AZ BULUTLU

05:50

SABAHA KALAN SÜRE

‘Yenidoğan Çetesi’ne göz mü yumdu? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama var
6 okunma

‘Yenidoğan Çetesi’ne göz mü yumdu? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama var

ABONE OL
Ekim 19, 2024 08:44
‘Yenidoğan Çetesi’ne göz mü yumdu? Bakan Memişoğlu’ndan açıklama var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul’da bebeklerin özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine sevk edilerek ölümlerine sebep olan ve haksız kazanç elde eden “Yenidoğan Çetesi” olarak bilinen bir grubun faaliyetlerine ilişkin iddianame tamamlandı. Bu çarpıcı iddialara göre, çeteyle iş birliği yaptığı tespit edilen 19 hastane hakkında yasal işlem başlatılırken, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da bu konuda sessizliğini bozdu.

BAKAN MEMİŞOĞLU’NUN AÇIKLAMASI

Olayların Bakan Memişoğlu’nun İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüttüğü dönemde yaşanması, “Olan bitene göz mü yumdu?” sorusunu gündeme getirdi. Bakan Memişoğlu yaptığı açıklamada, olayların Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü’nün ortaklaşa yürüttüğü bir operasyon sonucunda tespit edildiğini, cezai işlemlerin uygulandığını ve konunun adli makamlara intikal ettirildiğini belirtti.

“İllegaliteyle mücadele ve yanlış uygulamalarla mücadele, insan hayatıyla ilgili mücadele hep peşinde olduk, peşinde olamaya devam edeceğiz. Kamuoyunun şu anda yenidoğan çetesi olarak adlandırdığı bu grup, insanlıktan nasibini almamış kişilerden oluşuyor. Bu canice ve kabul edilemez bir çete. Biz bunun her zaman peşinde olduk ve olacağız. Yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz. Her türlü cezayı ve önlemi almaktayız. Mayıs 2023’te İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihbarı Emniyet Genel Müdürlüğümüze bildirilmesiyle başlayan bir süreçti. Bu süreçte çeşitli dinlemeler ve delillerle beraber suçlular ve suçu isnat edenler tutuklandı.

DEVLETİN MÜDAHALESİ

Hem cezalandırma, hem de devlet olarak, Sağlık Bakanlığı olarak, Adalet Bakanlığı olarak, özellikle İstanbul Emniyeti ve İçişleri Bakanlığı olarak gereğini yapmaktayız ve yapıyoruz. Bu süreç 2023 Mayıs ayından itibaren tüm devlet kurumlarının ve ilgili kuruluşların koordinasyonuyla ilgaliteyi engellemek ve insanlara zarar veren kişileri cezalandırmak amacıyla gece gündüz çalıştığımız bir süreçti.”

TBMM’DE SORU ÖNERGESİ

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun cevaplaması istemiyle TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Soru önergesinde hastanelerin isimlerine yer verilirken, vatandaşların Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne yaptığı başvuruların fark edilememesinin kabul edilebilir olmadığı belirtildi.

Günaydın’ın önergede yönelttiği sorular şunlardır:

  • Söz konusu olayın İstanbul ve Tekirdağ’ın belirli ilçelerinde yoğunlaşmış olması gözetildiğinde, bakanlığınız bu ilçelerdeki yoğun bakım ünitelerinin kullanım sıklığını, kullanılan ilaç ve tıbbi malzeme kullanımındaki artışını, yeni doğan bebek ölümlerinin artışını nasıl tespit edememiş ve buna ilişkin nasıl herhangi bir şüphe duyulmamıştır?
  • Olayın geriye dönük yaşandığı düşünüldüğünde, bakanlığınızın iddianamede yer alan hastanelerde yaptığı denetimlerin verimli işlediği nasıl öne sürülebilir?
  • Yapılan denetimlerde herhangi bir şüpheye rastlanmamış olması kabul edilebilir değilken, denetimlerde sorumlu personel hakkında işlem başlatılmış mıdır?
  • Eski Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun sahibi olduğu bilinen Özel Avcılar Hastanesi’nin konu ile ilişkili olduğu, iddianamede hastane isminin yer aldığı gözetildiğinde, eski bakanın görev yaptığı tarihlerde konuya ilişkin herhangi bir şüpheye rastlanmamış mıdır?
  • 'Yenidoğan Çetesi'ne göz mü yumdu? Bakan Memişoğlu'ndan açıklama varHaberler.com / Ayça Elal – Ekonomi

    Sağlık Bakanı Yenidoğan İstanbul Hastane Ekonomi Sağlık Güncel Bebek

    En az 10 karakter gerekli


    HIZLI YORUM YAP

    Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.