DOLAR 34,2548 0.06%
EURO 37,1182 -0.34%
ALTIN 2.997,780,09
BITCOIN 2306280-1.45474%
İstanbul
14°

AZ BULUTLU

19:42

YATSIYA KALAN SÜRE

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında 9 Özel Hastane Boşaltılıyor
8 okunma

Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında 9 Özel Hastane Boşaltılıyor

ABONE OL
Ekim 21, 2024 07:45
Yenidoğan Çetesi Soruşturmasında 9 Özel Hastane Boşaltılıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

“Yenidoğan çetesi” soruşturması kapsamında ruhsatları iptal edilen özel hastanelerde tedavi gören hastalar, Sağlık Bakanlığı’na bağlı ambulanslarla kamu hastanelerine sevk ediliyor.

112 Acil Çağrı Merkezi çalışanlarıyla işbirliği içinde gerçekleştirilen soruşturmada, bebek acil hastalarının önceden belirlenmiş özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine nakledilerek ölümlerine sebebiyet verildiği ve haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor. Bu iddialara ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul’daki 9 özel hastanenin ruhsatı iptal edilmiş ve hastaneler boşaltılmaya başlanmıştır.

Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilen bir yazının ardından dün akşam saatlerinde başlatılan taburcu ve sevk işlemleri devam ediyor. Tedavisi devam eden hastalar ambulanslarla kamu hastanelerine taşınıyor.

Özel Silivri Kolan Hospital, Özel Güney Hastanesi, Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi’ndeki hastaların sevki tamamlanmıştır. İşlemlerin tamamlanmasının ardından hastaneler yetkililer tarafından mühürlendi ve tabelaları söküldü.

Daha önce faaliyetleri durdurulan Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Bağcılar Medilife Hastanesi de mühürlendi. Özel Reyap İstanbul Hastanesi ile Özel Birinci Hastanesi’ndeki hastaların sevki ise devam ediyor.

Nakli mümkün olmayan bazı hastaların tedavileri İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlenen uzman branş doktorlarının gözetiminde hastanelerde sürdürülüyor. Tedbir amacıyla hastanelerin önünde çevik kuvvet ekipleri bekliyor.

Soruşturmada adı geçen hastanelerden birinin gece saatlerinde taşındığı öğrenildi. Özel Avcılar Hospital, Özel TRG Hospitalist Hastanesi, Özel Birinci Hastanesi, Özel Güney Hastanesi, Özel Bağcılar Medilife Hastanesi, Özel Beylikdüzü Medilife Hastanesi, Özel Reyap İstanbul Hastanesi, Bağcılar Özel Şafak Hastanesi ve Özel Silivri Kolan Hospital’ın ruhsatları iptal edilmişti.

Kaynak: AA / Hikmet Faruk Başer – Güncel

Yenidoğan Çetesi Soruşturma Yenidoğan Politika İstanbul Hastane Sağlık Güncel Hukuk Kamu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.