DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yeni Zelanda’da yardım derneğine bağışlanan şekerlerden uyuşturucu çıktı
4 okunma

Yeni Zelanda’da yardım derneğine bağışlanan şekerlerden uyuşturucu çıktı

ABONE OL
Ağustos 15, 2024 08:44
Yeni Zelanda’da yardım derneğine bağışlanan şekerlerden uyuşturucu çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Auckland, Yeni Zelanda’da evsizlere yardım eden bir kuruluş, yanlışlıkla “ölümcül dozda” metamfetamin içeren şekerleri dağıttı. Yetkililer, bağışlanan şekerleri tüketenlerin çoğunun tadının “iğrenç” olduğunu ve bu yüzden tükürdüğünü söylüyor. Derneğe bir kişi şekerlerin tadını bildirince olay yetkililere bildirildi.

Müfettiş Glenn Baldwin, şekerleri tadan üç kişinin hastaneye kaldırıldığını ancak daha sonra taburcu edildiğini açıkladı. Bu kişiler arasında dernek personeli de vardı.

Auckland City Mission adlı hayır kurumu, internet sitesinden yaptığı açıklamada, söz konusu şekerlerin kimliği belirsiz bir kişi tarafından kuruluşa bağışlandığını duyurdu.

Yeni Zelanda'da yardım derneğine bağışlanan şekerlerden uyuşturucu çıktı

Yeni Zelanda Uyuşturucu Vakfı sözcüsü Ben Birks Ang, vakıf tarafından yapılan testlerin, şekerlerin her birinde olması gereken miktardan 300 kat daha fazla metamfetamin olduğunu gösterdiğini ve bunun ölümcül sonuçlara yol açabileceğini söyledi. Ang, uyuşturucuları şeker gibi ürünlere gizlemenin yaygın bir sınır ötesi kaçakçılık yöntemi olduğunu ve şekerlerin tanesinin 1000 Yeni Zelanda doları (yaklaşık 600 dolar) değerinde olduğunu belirterek bunun bilinçli bir saldırıdan ziyade bir kaza olduğunu düşünüyorlar.

Son altı hafta içinde bağışlanan şekerlerin, dağıtılan miktarı ve kaçının metamfetamin içerdiği henüz belli değil.

ŞEKER FİRMASI AÇIKLAMA YAPTI

Şekerleri üreten firma, bir açıklama yaparak, şirketin ürünlerinde yasa dışı uyuşturucuların kullanılmasını kabul etmediğini ve şekerlerin “üretim sonrası” yanlış amaçla kullanılmış olabileceğini belirtti. Firma, yetkililerle iş birliği yapacaklarını da söyledi.

Merkezi sinir sistemi üzerinde güçlü ve son derece bağımlılık yapıcı bir sentetik madde olan metamfetamin, genellikle beyaz, kokusuz, acı bir tadı olan kristalize bir toz olarak bulunur ve su veya alkolde kolayca çözünür.

Kaynak: AA / Dünya

Yeni Zelanda Yeni Zelanda 3-sayfa Dünya Hukuk 3.Sayfa Sağlık Toplum Dünya Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP