DOLAR 34,1510 -0.02%
EURO 37,2183 0.16%
ALTIN 2.943,080,22
BITCOIN 2284945-1.48823%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

15:57

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu!
0 okunma

Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu!

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu'nu gelecek sezon Süper Lig'de yabancı futbolcu sınırı kalkacak açıklamasını yapmıştı. Yeni yabancı kuralının kriterleri belli...

ABONE OL
Ekim 17, 2024 12:33
Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TFF Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, yeni sezonda uygulanacak yabancı oyuncu kuralında değişikliğe gidileceğini ve sınırlamanın kaldırılacağını açıkladı. Federasyon yetkilileri, bu yeni uygulamanın içeriğini belirleyen kriterleri titizlikle belirledi.

2025-26 sezonunda Süper Lig kulüpleri istedikleri kadar yabancı oyuncu transferi yapabilecek. Ancak bu transferler, oyuncuların yaşı ve milli takımdaki geçmişlerine bağlı olarak gerçekleştirilecek.

Yabancı oyuncu transferleri için yaş sınırı 24 olarak belirlendi. 24 yaş üstü oyunculardan en fazla üç transfer yapılabilecek. Bu transferler, oyuncuların milli takımlarında bir tam sezon boyunca en az %75 oranında oynamış olmaları şartıyla yapılabilecek.

TFF bu kriterlerle, Süper Lig’de atıl yabancı oyuncu kalabalığından kurtulmayı ve genç veya nitelikli yabancı oyuncuların transferini teşvik etmeyi hedefliyor.

TFF 1. Lig için ise daha radikal bir karar alındı. Gelecek sezon 1. Lig’de yabancı oyuncu transferine izin verilmeyecek. Sözleşmesi devam eden yabancı oyuncular hariç, ligde hiçbir yabancı futbolcu oynayamayacak. Bu sayede 1. Lig, tamamen yerli oyuncuların mücadele ettiği bir lig haline gelecek.

TFF 1. Lig’de yabancı transferi kaldırılırken, Süper Lig’de Mavi Kart uygulaması da değişti. Buna göre, Türk devletlerinden gelen veya başka ülke milli takımlarının formasını giyen Türk oyuncular yabancı statüsünde kabul edilecek. Ancak Kerem Demirbay, Bakhtiyor Zaynutdinov gibi sözleşmesi devam eden oyuncular, kontratları sona erene kadar Mavi Kart uygulamasından yararlanabilecek.

Yeni yabancı kuralı kriterleri belli oldu

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.