DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yemen'deki Husiler: ABD'ye ait bir SİHA'yı düşürdük | Dış Haberler
15 okunma

Yemen'deki Husiler: ABD'ye ait bir SİHA'yı düşürdük | Dış Haberler

Yemen'deki İran destekli Husiler, ülkenin orta kesimindeki Marib ilinde ABD'ye ait bir silahlı insansız hava aracını düşürdüklerini duyurdu

ABONE OL
Eylül 8, 2024 07:45
Yemen'deki Husiler: ABD'ye ait bir SİHA'yı düşürdük | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, bir yazılı açıklamada, Marib semalarında ABD’ye ait bir MQ-9 tipi silahlı insansız hava aracının (SİHA) kendileri tarafından düşürüldüğünü duyurdu. Seri, Husilere ait hava savunma sistemlerinin ABD SİHA’sını saldırı görevi sırasında vurduğunu belirtti. Bu olayla birlikte, Husilerin düşürdüğü MQ-9 tipi SİHA sayısının 8’e çıktığını açıkladı.

Yemen’de İran destekli Husiler, 31 Ekim 2023’ten bu yana, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki olarak Yemen açıklarında İsrailli şirketlere ait olduğunu iddia ettikleri ticari gemilere el koyuyor ve bazılarına insansız hava araçları ve füzelerle saldırılar düzenliyor. Bu eylemler sonucunda birçok gemicilik şirketi Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı aldı.

KIZILDENİZ'DEKİ DURUM

Küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirten ABD, 18 Aralık 2023’te bir grup ülkenin katılımıyla Husi güçlerine karşı “Refah Muhafızı Operasyonu” adında çok uluslu bir “deniz görev gücü” oluşturduğunu duyurdu. Bu süreçte ABD güçleri, Yemen’den atılan füze ve kamikaze dronlarını defalarca düşürdüğünü açıkladı.

Kızıldeniz’de seyrüsefer güvenliği için Avrupa Birliği (AB), 19 Şubat’ta Aspides misyonunu başlattı. 5 Mart’ta ise İtalya, parlamento kararıyla bu misyona katılarak taktik komutayı üstlendi. Dünya ticaretinin yaklaşık yüzde 12’si, Akdeniz’i Kızıldeniz’e bağlayan ve Avrupa ile Asya arasında en kısa rotayı sunan Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleşiyor.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP