DOLAR 34,1026 0.24%
EURO 38,1457 0.1%
ALTIN 2.874,391,62
BITCOIN 2151428-0.53071%
İstanbul
20°

HAFİF YAĞMUR

13:02

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yayladağı’nda düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi
9 okunma

Yayladağı’nda düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi

ABONE OL
Ağustos 12, 2024 07:49
Yayladağı’nda düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası sona erdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hatay’ın Yayladağı ilçesinde gerçekleşen Geleneksel Yayladağı Kültür Sanat Festivali kapsamında düzenlenen Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası’nda Enes Bandırma başpehlivan unvanına layık görüldü.

Devrent Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen şampiyonaya Türkiye’nin dört bir yanından, 21 farklı ilden toplam 900 sporcu katılım gösterdi. Yayladağı Belediyesi, Yayladağı Kaymakamlığı ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu (TGGF) tarafından organize edilen şampiyonada, 18 farklı sıklette kıyasıya mücadeleler yaşandı.

Ağır sıklet finalinde Ufuk Yılmaz’ı mağlup eden Enes Bandırma, başpehlivanlık kürsüsüne oturdu. Şampiyonanın düzenlenmesinde büyük emek harcayanlara teşekkür eden Hatay Valisi Mustafa Masatlı, dereceye giren tüm sporcuları kutladı.

Festivalin Aba Güreşi Türkiye Şampiyonası ile son bulduğunu ifade eden Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, etkinliğin büyük bir katılımla gerçekleştiğini vurguladı. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından geleneksel etkinlikleri sürdürerek toplumun moralini yüksek tutmaya çalıştıklarını belirten Yalçın, şunları söyledi:

“Bu yıl festivalimiz, İstanbul, Ankara, Trabzon, Adıyaman, Hakkari, Erzincan, Tokat, Çorum, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Hatay dahil olmak üzere 21 ilden gelen 900 sporcu ile daha da hareketlendi. Yayladağı, güreşin kalbi konumunda. İnşallah gelecek yıllarda daha büyük ve daha görkemli festivaller düzenleyerek bu geleneği yaşatacağız.”

Kaynak: AA / Spor

Mehmet Yalçın Yayladağı Bandırma Türkiye hatay Festival Kültür Kültür Sanat Spor Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP