DOLAR 34,1148 0.28%
EURO 38,1143 0.14%
ALTIN 2.857,781,02
BITCOIN 21649272.12245%
İstanbul
21°

PARÇALI BULUTLU

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Yasin Öztekin'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yorumu
6 okunma

Yasin Öztekin'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yorumu

Futbol hayatına Bucaspor 1928'de devam Yasin Öztekin, yarın Fenerbahçe ile Galatasaray arasında oynanacak derbiyi değerlendirdi. Bu maçların heyecanlarının 1-2...

ABONE OL
Eylül 20, 2024 07:34
Yasin Öztekin'den Fenerbahçe-Galatasaray derbisi yorumu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yasin Öztekin, 37 yaşında ve bir dönem Galatasaray forması giyip şampiyonluklar yaşayan tecrübeli bir futbolcu. Şu anda Bucaspor 1928’de kariyerine devam ediyor. Öztekin, İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine verdiği röportajda, yarın oynanacak Fenerbahçe-Galatasaray derbisi hakkında düşüncelerini paylaştı.

“Heyecan verici ve bol gollü bir maç bekliyorum,” diyen Öztekin, karşılaşmanın Fenerbahçe’nin evinde oynanacağını ve zorlu geçeceğini belirtti. “Temennim, herkesin keyif aldığı, futbolun ön planda olduğu bir maç olması. Fenerbahçe evinde Galatasaray’a karşı her zaman zorlu bir rakip oldu. Bu sene Fenerbahçe iyi bir başlangıç yaptı, Galatasaray da öyle. İki takım da kazanmak isteyecek, bu yüzden heyecanlı ve gollü bir maç olacak,” diye ekledi.

“Derbinin heyecanı haftalar öncesinden başlıyor,” diyen Öztekin, bu tür maçların özel olduğunu vurguladı. “Oyuncular, kendilerini göstermek, gol atmak ve takımın başarısına katkıda bulunmak için can atıyor. Yeni gelen yabancı oyuncular da kendilerini kanıtlamak isteyecektir. Bu yüzden heyecan ve beklenti çok yüksek,” dedi.

Okan Buruk ve Jose Mourinho’nun teknik direktörlükleri hakkında konuşan Öztekin, “Okan Hoca hem futbolcu hem de teknik direktör olarak büyük başarılar elde etti. Jose Mourinho’nun ise dünya çapında bir isim olduğunu söylemeye gerek yok. Ben futbola odaklanmamızı, teknik direktörlerin arasındaki küçük atışmalara takılmamamızı istiyorum,” diye konuştu.

Oyuncuların derbi öncesi hissettiği tedirginliğe değinen Öztekin, “Böyle büyük bir derbide oynamadan önce oyuncular doğal olarak biraz tedirgin oluyor. Bu yüzden maçın başında temkinli oynamayı tercih edebilirler. Ancak ben bol gollü ve heyecanlı bir maç olacağına inanıyorum,” dedi.

Öztekin, her iki takımın transfer politikalarına değinerek, “Başarı için güçlü oyunculara ihtiyaç var, bunun için de harcama yapmak gerekiyor. Ancak altyapılara da yatırım yapmak önemli. Bu sayede geleceğin yıldızlarını yetiştirebilir ve kulübü uzun vadede güçlendirebiliriz,” diye belirtti.

Galatasaray’da oynadığı dönemden bahseden Öztekin, “Ben 4 sene Galatasaray’da oynadım ve hem güzel hem de zor zamanlar yaşadım. Taraftarın önüne çıktığınızda gerçekten heyecanlanıyorsunuz. Kerem Aktürkoğlu’nun Galatasaray’dan ayrılmasının büyük bir kayıp olduğunu düşünüyorum. Çok yetenekli bir oyuncu ve milli takımımız için de önemli bir isim. Milli takım oyuncularına sahip çıkmamız gerekiyor,” dedi.

Wesley Sneijder ile oynamanın nasıl bir deneyim olduğunu soran Öztekin, “Onunla oynamak çok farklıydı. O dünya yıldızıydı ve oyun görüşü benim işimi çok kolaylaştırıyordu. Mertens de çok iyi bir oyuncu ama Sneijder bambaşkaydı. Kanat oyuncuları için on numaralı oyuncuların önemi çok büyük. Mertens ve Barış Alper’in de iyi bir uyum sağladığını düşünüyorum,” dedi.

Barış Alper Yılmaz’ın performansını da öven Öztekin, “Onun topu alıp sürmesi, dripling yapması ve defans arkasına koşu yapması fark yaratacak. Derbide ondan iyi şeyler bekliyorum,” diyerek sözlerini tamamladı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP