DOLAR 34,1507 0.06%
EURO 38,2341 0.11%
ALTIN 2.873,67-0,04
BITCOIN 21702270.32644%
İstanbul
23°

AÇIK

05:21

SABAHA KALAN SÜRE

Yaşar Üniversitesi öğrencisi Aslı Çaylı, ödül kazandı
19 okunma

Yaşar Üniversitesi öğrencisi Aslı Çaylı, ödül kazandı

ABONE OL
Ağustos 26, 2024 07:48
Yaşar Üniversitesi öğrencisi Aslı Çaylı, ödül kazandı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yaşar Üniversitesi Öğrencisi “Bingbong’un Oyun Evi” ile Ödül Kazandı

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden birinci sınıf öğrencisi Aslı Çaylı, “Murat Artu ve Mimarlık Tutkusu Öğrenci Yarışması 2024″te “Bingbong’un Oyun Evi” adlı projesiyle Özel Aile Ödülü’ne layık görüldü. Yarışmada, beş farklı proje bu ödüle değer görüldü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yarışma, geleceğin mimarlarına ilham vermek amacıyla birinci sınıf öğrencilerinin özgün fikirlerini ve tasarımlarını ödüllendiriyor. Yarışma, genç yeteneklerin mimarlık mesleğine olan tutkularını beslemek ve sektörde başarılı bir kariyere adım atmalarına yardımcı olmayı hedefliyor.

“Kurgusal bir kahraman için bir mekan tasarlayın” temasıyla düzenlenen yarışmada, Aslı Çaylı’nın “Bingbong’un Oyun Evi” projesi dikkat çekti. Çaylı, projesinde çocukluk hayallerini ve oyun oynamanın yaratıcılığını ön plana çıkarıyor.

Çaylı, projesi hakkında şunları söyledi: “Çocukken hayal gücümüzle yarattığımız oyunlar, aslında kendimize ait mekansal tasarımlar. Yastıklar kalelere, masalar sahnelere dönüşüyor. Çocuklar özgürce hareket edebildikleri ve hayallerini somutlaştırdıkları bir dünyaya ihtiyaç duyarlar. Bingbong, bu hayali oyun dünyasında çocukların yanında olan bir arkadaş gibi.”

Çaylı, tasarımının iki farklı alana ayrıldığını belirtiyor: Dinamik ve ritmik bir alana sahip bir bölüm ile daha stabil hacimlerden oluşan bir bölüm. Plana göre her iki alan da birbirine geçiyor ve oyunculara hareket özgürlüğü sunuyor.

Mimar Eğitim Yerel Güncel Haberler

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP