DOLAR 34,1213 0.28%
EURO 38,1628 0.23%
ALTIN 2.879,121,78
BITCOIN 2142837-0.95095%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

20:32

YATSIYA KALAN SÜRE

Yarım Asırdır Antika Eşyalara Hayat Veriyor
6 okunma

Yarım Asırdır Antika Eşyalara Hayat Veriyor

ABONE OL
Eylül 15, 2024 09:47
Yarım Asırdır Antika Eşyalara Hayat Veriyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gaziantep’te, Ahmet Zihni Marangozoğlu’nun atölyesi, zamanın izlerini taşıyan antikalara yeni bir soluk getiriyor. Yarım asırdır antika eşyaların restorasyonuna kendini adamış Marangozoğlu, baba mesleğinin mirasını gururla taşıyor.

58 yıllık bir ömre sığdırdığı tecrübeyle, değerli hatıraları ve tarihi eserleri ilk günkü ihtişamına kavuşturan Marangozoğlu, onlara yeniden hayat veriyor. Baba mesleği olan antika restorasyonuna çırak olarak başlayan Marangozoğlu, zamanla bu sanatı özümsemiş ve antika eşyaların hikâyelerine tutkuyla bağlanmış.

Gaziantep’in tarihi Yeni Han’da, 15 metrekarelik dükkanında, gramofonlardan antika saatlere, karyolalardan aynalara kadar birçok antika eşya, Marangozoğlu’nun ellerinde yeniden hayat buluyor. Gaziantep’in yanı sıra çevre illerden gelen antika eşyalar, bu usta ellerde eski ihtişamına kavuşuyor.

Farklı dönemlere tanıklık etmiş, evlerde anı olarak saklanan antika eşyaları onaran Marangozoğlu, onları sadece tamir etmekle kalmıyor, aynı zamanda unutulmuş anıları da yeniden canlandırıyor. Marangozoğlu, 70 yıllık bir gramofonun bile tekrar çalışır hale getirilebileceğini kanıtlayarak, geçmişin izlerini geleceğe taşıyor.

Marangozoğlu, antika tamirciliği mesleğinin sadece bir geçim kaynağı olmadığını, aynı zamanda bir miras olduğunu söylüyor. 7 yaşından beri bu mesleğin içinde olduğunu belirten Marangozoğlu, “Gaziantep’te yıllardır antika eser tamiri yapıyorum. Bu küçük atölyemde baba mesleğimi sürdürüyorum. Antika anlamında kim ne getirirse tamir ediyoruz. Saat, gramofon, karyola, dolap, radyo ve ayna gibi eserleri yeniden değerlendiriyoruz. Kullanılmayan, kenara atılmış eserlere yeniden hayat veriyoruz. Kaybolan hatıraları burada geri getiriyoruz. İnsanlara hatıralarını geri kazandırıyoruz” diyor.

Yerel Haberler Kültür Sanat gaziantep Ekonomi Kültür Sanat Yerel Yaşam Baba

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP