Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) ve Yükseköğretim Kurulu iş birliğinde başlatılan Akademik Tez Programı (ATP), beklenenin üzerinde ilgi gördü. 119 üniversiteden, 58 farklı bölümden 421 başvuru yapıldı.
Başvuruların en yüksek olduğu üniversiteler sırasıyla Gazi, Yıldız Teknik, Sakarya, Yozgat Bozok ve Fırat Üniversiteleri oldu.
ATP kapsamında, savunma sanayisi için yapay zeka teknolojileri, lisans bitirme projeleri ve lisansüstü tez çalışmaları aracılığıyla geliştirilecek. Programın amacı, savunma sanayindeki yapay zeka yetkinliğini artırmak, sektörün nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılamak ve akademi-sanayi iş birliğini güçlendirmektir.
SSB’nin belirlediği 71 konudan 62’si en az bir başvuru aldı. 421 başvurunun 356’sı (288 bireysel, 68 takım) kabul edildi. Kabul edilen başvuruların 258’i lisans, 98’i ise yüksek lisans düzeyindeydi. Seçilen öğrenciler, Türkiye’nin savunma gücüne katkı sağlayacak geleceğin teknolojilerini geliştirme fırsatı elde etti.
Öğrenciler, üniversitelerindeki danışmanlarının yanı sıra, sektörden 20 farklı firmadan gelen 90 mentörden de destek ve rehberlik alacak. Bitirme veya yüksek lisans tez çalışmalarını bu destekle sürdürecekler.
Öğrenciler, Ocak, Mart ve Haziran aylarında mentörlerine ara değerlendirme raporları sunacak. Mentörler bu raporlar doğrultusunda çalışmaları değerlendirecek. Haziran ayında teslim edilecek nihai tez çalışmaları sonrasında, başarılı öğrencilerin çalışmalarını sergileyeceği bir etkinlik düzenlenecek.
Bu etkinlikte, en başarılı öğrenciler aday mühendislik, staj imkanı, yurt dışı konferans desteği ve proje desteği gibi ödüllerle ödüllendirilecek. Etkinlik, sektör uzmanları, öğrenciler ve akademisyenler arasında etkileşimi artırmayı hedefliyor.
Muhammed Furkan Güneş Haberler.com – Teknoloji
GENEL
6 saat önceGENEL
6 saat önceGENEL
7 saat önceGENEL
8 saat önceGÜNDEM
9 saat önceGÜNDEM
9 saat önceGENEL
9 saat önce