DOLAR 34,2914 0.01%
EURO 37,1201 0.24%
ALTIN 3.013,26-0,52
BITCOIN 23518762.17858%
İstanbul
17°

AÇIK

15:44

İKİNDİYE KALAN SÜRE

Yankı Bağcıoğlu, Gazilerin Yaşadığı Protez ve Ortez Sorununa Dikkat Çekti
10 okunma

Yankı Bağcıoğlu, Gazilerin Yaşadığı Protez ve Ortez Sorununa Dikkat Çekti

ABONE OL
Ekim 28, 2024 09:56
Yankı Bağcıoğlu, Gazilerin Yaşadığı Protez ve Ortez Sorununa Dikkat Çekti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, gazilerin protez ve ortez ihtiyacının karşılanmasında yaşanan sorunlara dikkat çekerek, Ankara merkezli bir sistemin gazileri büyük zorluklara teslim ettiğini vurguladı. Bağcıoğlu, sadece Ankara’da verilen raporlar ve üretilen protezler nedeniyle gazilerin illerden başkente seyahat etmek zorunda kalmasının büyük bir yük olduğunu dile getirdi.

Bağcıoğlu, Sağlık Bakanlığı’nın Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yeni tıbbi cihazlar alımını memnuniyetle karşıladığını ancak, protez ve ortez sorunlarının hala çözüme kavuşmadığına dikkat çekti. Gazilerin hem maddi hem de psikolojik olarak yıpranmasına yol açan bu durumun özellikle engelli statüsündeki ve travma sonrası stres bozukluğu yaşayan gaziler için daha ağır olduğunu vurguladı.

Bağcıoğlu, 12 Ağustos 2024’te Sağlık Bakanlığı’na sunduğu soru önergesinin cevapsız kaldığını belirterek, bu sorunun çözümüne yönelik olarak siyasetin dışına çıkarak bir tutum sergilediklerini ifade etti. Gazilerin yaşadığı mağduriyetin giderilmesi için diğer siyasi partilerin sunacağı kanun tekliflerini destekleyeceklerini de sözlerine ekledi.

Ağustos ayında şehit aileleri ve gaziler için hazırladıkları ve tüm partilerden destek bekledikleri 18 kanun teklifinin komisyonda bekletildiğine dikkat çeken Bağcıoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı yetkililerini protez sorununun çözümü için duyarlı olmaya çağırdı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Yankı Bağcıoğlu Politika Güncel Ankara

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP