“`html
Yalova’nın Güneyköy’ünde, Muhtar Mehmet Emin Baysal’ın girişimleriyle ramazan sonuna kadar ücretsiz öğle yemeği dağıtımı başlatıldı.
1896’da Dağıstan’dan göç edenlerin kurduğu Güneyköy, tarihi çeşmesi ve Şeyh Şerafeddin Türbesi ile Yalova’nın gözde köylerinden biri. Yalova merkezine 14 kilometre mesafede bulunan köy, yıl boyunca ziyaretçilerini ağırlıyor.
Ormanlık alanda konumlanması ve ulaşım kolaylığı nedeniyle, günübirlikçiler ve Beşpınar’da kamp kuranlar tarafından sıklıkla tercih ediliyor. Köy meydanındaki yöresel yemek mekanları da ilgi çekiyor.
610 nüfuslu köyde, özellikle hafta sonları ziyaretçi sayısında artış yaşanıyor. Ramazan sonuna kadar sürecek olan ücretsiz yemek projesi, bu yoğunluğu da dikkate alarak planlandı.
Muhtar Baysal’ın finanse ettiği projede, köy kadınlarının hazırladığı üç çeşit yemek ve tatlıdan oluşan bir menü sunuluyor. Öğle yemekleri köy sakinleri ve ziyaretçilere ikram ediliyor, ramazan ayında ise iftar yemeği verilecek.
Köydeki yemekhane, evlerinden çıkamayan yaşlılara da günlük yemek ulaştırıyor.
Muhtar Baysal, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, köylerinin güzelliği ve tarihi zenginlikleriyle Yalova’nın örnek köylerinden biri olduğunu vurguladı.
Köye her mevsim çok sayıda yerli ve yabancı turist geldiğini belirten Baysal, “Köy halkıyla birlikte yemek hazırlıyoruz. Geçen ay başlattığımız bu uygulama ramazan sonuna kadar devam edecek. Köyümüzde çalışan bir kişi var, diğer yandan köy kadınlarımız da büyük destek veriyorlar. Her gün 1-2 saatlerini yemekhaneye ayırıp, öğle yemeğinin ardından evlerine dönüyorlar. Ramazan ayında ise ücretsiz iftar yemeği vereceğiz” dedi.
Baysal, hem köy halkının hem de ziyaretçilerin bu uygulamadan oldukça memnun olduğunu ifade etti. Dileyenlerin yemeklerini evlerine götürme imkanına da sahip olduklarını belirtti.
Muhtar Baysal, “Ücretsiz yemek uygulaması köyümüzdeki birlik ve beraberliği pekiştiriyor. Çok güzel bir ortam oluşuyor. Ramazan aylarında her yıl iftar veriyoruz, bu yıl bunu üç aya yayarak devam ettireceğiz. Milletin isteği olursa uygulamayı sürdürmeyi düşünüyoruz” diye konuştu.
Köy sakinlerinden Fatma Boztaş, yemeklerin hazırlanmasına yardımcı olmanın kendisini mutlu ettiğini söyledi. “Arkadaşımla birlikte yardım için geliyoruz. Evlere de yemek gönderiyoruz, gelen misafirler de burada yiyor. Çok güzel bir uygulama ve herkes çok memnun. Her gün farklı yemekler hazırlamak biraz zor olsa da, sabah arkadaşımız gelip malzemeleri hazırlayıp yemekhaneyi açıyor. Bu uygulamadan çok mutluyuz” dedi.
Bir diğer köy sakini İlknur Marti ise şu anda üç çeşit yemek ve tatlıyı rahatlıkla yetiştirdiklerini, ramazan ayında iftar yemeği talebinin artmasıyla birlikte sayı ve çeşitliliği artıracaklarını belirtti. Köy kadınlarının da yardım etmesiyle sorunsuz bir şekilde yemekleri zamanında hazırladıklarını ekledi.
Kaynak: AA / Sıtkı Yıldız
“`
GENEL
32 dakika önceGENEL
33 dakika önceGENEL
33 dakika önceGENEL
33 dakika önceGENEL
34 dakika önceGENEL
1 saat önceGENEL
1 saat önceGüvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.