DOLAR 34,0675 0.01%
EURO 38,1654 0.66%
ALTIN 2.830,681,01
BITCOIN 21135703.21381%
İstanbul
22°

HAFİF YAĞMUR

13:03

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

X, Brezilya'daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldı | Dış Haberler
25 okunma

X, Brezilya'daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldı | Dış Haberler

X, temsilcisinin Brezilya'daki sansür emirlerine uymaması halinde "tutuklanmakla tehdit edildiğini" belirterek, bu ülkedeki ofisini "derhal" kapatma kararı aldığını duyurdu

ABONE OL
Ağustos 18, 2024 07:46
X, Brezilya'daki ofisini "derhal" kapatma kararı aldı | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal medya platformu X, Brezilya’daki ofisini kapatma kararı aldığını duyurdu.

Platformun Küresel Hükümet İlişkileri departmanı tarafından yapılan açıklamada, Brezilya Yüksek Mahkeme Başkanı Alexandre de Moraes’in X’in ülkedeki yasal temsilcisini sansür emirlerine uymadığı takdirde tutuklamakla tehdit ettiği belirtildi.

Açıklamada, Moraes’in bu eylemlerini “gizli bir emirle” gerçekleştirdiği ifade edildi. X, Yüksek Mahkemeye yaptığı sayısız başvurunun dikkate alınmadığını, Brezilya kamuoyunun bu emirler hakkında bilgilendirilmediğini ve Brezilyalı personelin platformda içeriğin engellenip engellenmediği konusunda hiçbir sorumluluğu veya kontrolü olmadığını vurguladı. Platform, Moraes’in hukuki sürece saygı göstermek yerine Brezilya’daki personelini tehdit etmeyi tercih ettiğini belirtti.

REKLAM

Açıklamada, personelin güvenliğini sağlamak amacıyla Brezilya ofisinin “derhal geçerli olmak üzere kapatılması” kararı alındığı duyuruldu.

X, hizmetinin Brezilya halkına sunulmaya devam edeceğini belirtti ancak bu durumun sorumluluğunun “yalnızca” Moraes’e ait olduğunu kaydetti.

Açıklamada, “Onun eylemleri demokratik yönetimle bağdaşmamaktadır. Brezilya halkının yapması gereken bir seçim var, demokrasi ya da Alexandre de Moraes.” ifadeleri kullanıldı.

X’in sahibi Elon Musk, yaptığı açıklamada, Brezilya’daki ofislerini kapatma kararının zor olduğunu ifade etti. “Alexandre de Moraes’in (yasa dışı) gizli sansürü ve özel bilgilerin devredilmesi taleplerini kabul etmiş olsaydık, eylemlerimizi utanç duymadan açıklamamızın bir yolu yoktu.” dedi.

*Haberin görseli AA tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP