DOLAR 34,2872 0.15%
EURO 37,2039 0.07%
ALTIN 3.131,624,06
BITCOIN 23317180.56617%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

SABAHA KALAN SÜRE

WSJ: Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Putin ile düzenli olarak gizlice temas kuruyor | Dış Haberler
10 okunma

WSJ: Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Putin ile düzenli olarak gizlice temas kuruyor | Dış Haberler

Wall Street Journal'a konuşan kaynaklar, SpaceX, Tesla ve X platformunun sahibi Elon Musk'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'in düzenli olarak "gizlice" temas kurduğunu iddia etti. Kaynaklar, Musk ve Putin'in, jeopolitik, iş ve kişisel meseleler olmak üzere birçok konuda görüş alışverişinde bulunduğunu ileri sürdü.

ABONE OL
Ekim 25, 2024 11:45
WSJ: Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Putin ile düzenli olarak gizlice temas kuruyor | Dış Haberler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Wall Street Journal’ın (WSJ) yayınladığı bir habere göre, Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gizlice temas kuruyor.

Haberde yer alan bilgiye göre, Musk ve Putin arasında jeopolitik konular, iş anlaşmaları ve kişisel konular dahil olmak üzere birçok konu ele alınıyor.

Haberde, Musk ve Putin arasındaki bu görüşmelerin ABD hükümeti tarafından endişeyle karşılandığı belirtiliyor. Kaynaklar, Musk’ın teknoloji şirketlerinin ABD için stratejik öneme sahip olduğunu ve hükümetin bu nedenle “bir ikilem” içinde olduğunu ifade ediyor.

Habere göre, ABD hükümeti Musk’ın Putin ile görüşmelerinden hoşnut değil ancak bu görüşmelerin oluşturabileceği olası güvenlik ihlalleri konusunda Musk’a henüz bir uyarı yapmadı.

Musk’ın 2023 sonlarında Rus yönetiminden Starlink sistemini Tayvan üzerinde aktif hale getirmeme talebi aldığı da WSJ tarafından bildiriliyor.

Haberde, bazı ABD yetkililerinin, Musk’ın ABD hakkında gizli bilgilere erişiminin olması nedeniyle bu görüşmelerin güvenlik endişesi yarattığı görüşünde olduğu ifade ediliyor.

Elon Musk ise, Putin ile yalnızca 2021 Nisan’ında uzay hakkında görüştüğünü ve başka bir görüşmelerinin olmadığını açıkladı.

*Haberin görselleri Associated Press tarafından servis edilmiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

Güvenliğiniz bizler için önemli. Bu yüzden gizlilik politikası sayfamızı inceleyiniz.