DOLAR 34,0812 0.18%
EURO 38,0752 0.01%
ALTIN 2.840,870,43
BITCOIN 21767252.89072%
İstanbul
21°

HAFİF YAĞMUR

12:47

ÖĞLEYE KALAN SÜRE

Veterinerlere Saldırı: Türk Veteriner Hekimler Birliği Konuyu Takip Ediyor
11 okunma

Veterinerlere Saldırı: Türk Veteriner Hekimler Birliği Konuyu Takip Ediyor

ABONE OL
Eylül 7, 2024 07:44
Veterinerlere Saldırı: Türk Veteriner Hekimler Birliği Konuyu Takip Ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ordu’nun Altınordu ilçesinde, Y.A. isimli bir kişi, köpeğinin sakinleştirilememesi nedeniyle veteriner hekimlere saldırdı. Köpeğinin dikişlerini aldırmak için veterinere götüren Y.A., köpeğin kontrol altına alınamaması nedeniyle sinirlendi ve hekimlere fiziki saldırıda bulundu. Saldırıda yaralanan veterinerler, Y.A.’dan şikayetçi oldu. Olay sonrası Türk Veteriner Hekimler Birliği, yaptığı açıklamada saldırıyı kınadı ve konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Olay, 3 Eylül Salı günü saat 17.00 sıralarında özel bir veteriner kliniğinde meydana geldi. Y.A., kulağından yaralanan Belçika kurdu cinsi köpeğinin dikişlerini aldırmak için kliniğe gelmişti. Veteriner Hekim Tolga Tiryaki, köpeğe müdahale etmek istediğinde köpeğin kontrol altına alınamaması nedeniyle tedavi aksadı. Bunun üzerine Y.A., veteriner hekimlere saldırdı. İşletmedeki diğer hekimler, Y.A.’ya yardımcı olamayacaklarını belirtti. Y.A., bir süre sonra elinde sopa ile kliniğe geri döndü ve veteriner hekim Tolga Tiryaki ile kardeşi Veteriner Sağlık Teknikeri Yaşar Tunahan Tiryaki’ye saldırmaya çalıştı. İşletme çalışanları tarafından sopanın elinden alındıktan sonra Y.A., bu kez elinde bıçak ile kliniğe geri geldi ve çalışanlara saldırdı. Saldırı sonucunda Veteriner Hekim Tolga Tiryaki ve kardeşi Yaşar Tunahan Tiryaki kalça ve sırt bölgelerinden yaralandı.

Olay yerine çağrılan polis ekipleri, Y.A.’yı gözaltına aldı. Yaralanan veterinerler ise hastaneye kaldırıldı ve tedavilerinin ardından taburcu edildi. Emniyetteki ifadesinin ardından Y.A., serbest bırakıldı.

‘NASIL KÖPEĞİME YARDIM ETMEZSİN’

Saldırıya uğrayan Veteriner Hekim Tolga Tiryaki, “Köpeğin dikişlerinin alınmasını istedi. Biz de yardımcı olmak istedik. Köpeğin kontrol altına alınması zorlanınca sinirlendi ve bize saldırdı. Böyle bir tavır sergilemesi üzerine bizler de yardım etmek istemedik. Bize saldırmaya başladı, kendisi yere düştü. Sonrasında eve gitti, büyük bir odunla geri döndü ve bizlere tekrar saldırdı. Tekrar gönderdik. Başka bir sopayla geri geldi, onu da elinden aldık. Yine arbede çıktı. Sonra tekrar bir bıçakla gelerek bizlere saldırdı. Araya kardeşim girdi, sırtından yaralandı. Kardeşim yan tarafa kaçınca beni kovalamaya çalıştı, arka tarafta bana yetişemeyince bıçağı fırlattı. Bıçak da kalçamın üst kısmına denk geldi ve bu şekilde yaralandım” şeklinde ifade verdi.

TÜRK VETERİNER HEKİMLER BİRLİĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Türk Veteriner Hekimler Birliği, yaptığı yazılı açıklamada veteriner hekim ve çalışan teknikerlere yapılan saldırıyı kınayarak şu ifadelere yer verdi:

” Ordu’nun Altınordu ilçesinde görev yapan serbest veteriner hekim ve veteriner sağlık teknikeri, tedavi ettikleri hayvanın sahibi tarafından bıçaklı saldırıya uğramışlardır. Bu vahim olay, veteriner hekimlerin mesleklerini icra ederken karşılaştıkları ölümcül tehlikelerin en son ve acı örneğidir. Meslektaşımıza yapılan saldırıyı kınıyor, konunun takipçisi olduğumuzu kamuoyu ve meslektaşlarımızla paylaşıyor, ülkemizde önemli bir halk sağlığı problemi haline gelen şiddete karşı yetkilileri göreve davet ediyoruz.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayvan Hakları Altınordu Sağlık Güncel Ordu Suç

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP